Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Veel plezier bij A Littel Fun.
En dat al 30 jaar lang.

De naam van stichting A Littel Fun staat voor een klein beetje plezier. Of deze naam de lading nog volledig dekt is maar de vraag. Tijdens de traditionele BBQ van deze jubilerende stichting was het vanaf het begin één grote oase van pret en plezier.

19072016LittelFun-1

Vanaf vrijdag 15 juli zijn de gasten en vrijwilligers van A Littel Fun weer neergestereken in de Kibbelhof nabij Schoonoord. Een prachtig aangepaste vakantieboerderij voor mensen met veelal een ernstige lichamelijke beperking. Dankzij de inzet van een grote groep vrijwilligers en de steun van een mooi aantal sponsoren en donateurs kan deze groep mensen met een beperking ook op vakantie. Het huren van rolstoel toegankelijke accommodaties en speciaal vervoer is onbetaalbaar daarom zijn deze sponsoren ook onmisbaar. De groep gasten komt uit heel Nederland en een aantal van hem gaat al 30 jaar mee met deze vakanties.

19072016LittelFun-2

De bedenker van dit vakantieconcept is Corinne Brouwers. Door haar handicap was zij afhankelijk van anderen en ze ging dan ook altijd noodgedwongen met georganiseerde vakanties voor gehandicapten mee. Daar ontmoette ze ook Gerrit en Martha. “Het waren prachtige vakanties” vertelt ze ons “Maar te georganiseerd en er was te veel voor de gasten beslist. Ik wilde wat anders, ik wilde zelf beslissen wat we gingen doen” En zo ontstond toen 30 jaar geleden de gezinsvakanties opgezet door Gerda en Henk van Breemen en Gerrit en Martha Littel.

19072016LittelFun-3

Beide echtparen gingen met hun toen nog kleine kinderen op vakantie met een groepje mensen met een beperking. Deze kleinschalige gezinsvakanties zijn nu uitgegroeid tot iets wat grotere vakanties met de nu mooie naam A Littel Fun met nog steeds het zelfde concept: Niets hoeft, alles mag en de gast beslist wat er gaat gebeuren. De destijds kleine kinderen van Gerda en Henk en Gerrit en Martha gaan nog steeds mee op vakantie en nu met hun eigen kleine kinderen. Unieke vakanties met veel plezier, aandacht en vriendschap. Elke gast heeft gedurende de week een vrijwillige die zorg en aandacht biedt. Maar dan zorg en aandacht zonder stopwatch. Alles kan en alles mag en het belangrijkste: Niets hoeft.

19072016LittelFun-4

Afgelopen zondag waren we te gast in de Kibbelhof in Schoonoord. De prima verzorgde BBQ was weer aangeboden door de Odd Fellows (is Gerrit lid van) uit Groningen en iedereen liet zich het prima smaken. Als iemand hulp nodig heeft bij het eten of drinken dan is dat geen probleem. Vrijwilligers staan klaar om te helpen of gasten helpen elkaar. Er was zeer swingende live muziek van de bekende band The Green Dogs. Als je zelf niet dansen kunt omdat je geen benen hebt is dat geen probleem, Een sterke vrijwilliger neemt de gast stevig in de armen en danst tot dat hij niet meer kan. En wie zegt dat je in een rolstoel niet kunt dansen? Op ’t einde van de avond was de dansvloer vol En je zag het: Iedereen had heel veel plezier.

Meer informatie over deze stichting is te vinden op: www.alittelfun.nl. Bekijk het FOTOVERSLAG van deze jubilerende stichting.

Bron: Team Middelstum-info (19 juli 2016) foto toestel Jannes Klaassen