Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

A Littel Fun bestaat 30 jaar.
En dat gaan ze groots vieren.

Gerrit en Martha Littel hebben er zin in. Op de Facebookpagina van “A Littel Fun” (een prachtige woordspeling op hun achternaam) wordt al een tijdje aangegeven hoeveel nachtjes het nog slapen is voor de jubileumvakantie van start gaat. En deze vakantie komt nu toch echt dichtbij want komend weekend is het zover.

10072016Littel-Fun-1

De vakanties die door stichting A Littel Fun georganiseerd worden, kenmerken zich door ongedwongenheid, persoonlijke benadering en plezier. Stichting A Littel Fun vindt dat de vakanties laagdrempelig moeten zijn, zowel wat betreft de organisatie als wat betreft de kosten. De stichting en de vrijwillige begeleiders zetten zich gedurende de vakantieweek optimaal in om de gasten een onbezorgde vakantie te bezorgen. Dat kan door het aanbieden van zowel individuele als gezamenlijke activiteiten, zolang dit past binnen de financiële mogelijkheden. De vakanties worden aangeboden vanuit ideëel oogpunt, de stichting streeft geen winstoogmerk na. (bron: website a littel fun)

10072016Littel-Fun-2

Net zoals vorig jaar gaat men naar de Kibbelhoif een uitstekend aangepaste vakantiewoning vlakbij het Drentse Sleen. 15 gasten ( met een vaak ernstige lichamelijke beperking) uit heel Nederland komen dan samen om vakantie te vieren. Een vakantie die alleen mogelijk is dankzij de inzet van een grote groep vrijwilligers. Voor iedere gast is er een vrijwilliger die gedurende de week de nodige zorg en aandacht biedt. Dit zijn vakanties waar de professionele houding tussen begeleiders en gasten wegvalt. Hier doet men alles samen en is er de vriendschap die verbindt. Vele gasten en vrijwilligers gaan dan ook al jaren mee. De vrijwilligers zien er vaal net zo naar uit om hun gasten weer te ontmoeten dan andersom.

10072016Littel-Fun-3

Dit soort vakanties zijn erg duur (denk alleen maar aan de vele aanpassingen in de vakantiewoning en het huren van speciale busjes). De stichting is dan ook erg blij met de alle giften die ze van bedrijven en particulieren ontvangt. Daarnaast doen Gerrit en Martha er ook alles aan om wat extra geld binnen te halen. Zo verkoopt Gerrit openhaardhout en plantjes en staan ze regelmatig op braderieën om heerlijke snacks te verkopen. En dat alleen maar om de “kas te spekken” zodat iedereen mee kan op deze unieke vakantie.

10072016Littel-Fun-4

Nieuwe giften zijn altijd welkom kijk daarvoor op www.alittelfun.nl. Een erg leuke site die meer vertelt over deze bijzondere stichting van onze twee dorpsgenoten. Het wordt een geweldige week vertrouwt Martha ons toe met heel veel verrassingen voor de gasten maar ook voor de vrijwilligers. En wat die verrassingen zijn....hoe we ook ons best doen om hier achter te komen het lukt ons niet.

Bekijk het FOTOVERSLAG.

Bron: Team Middelstum-info (10 juli 2016) foto toestel Jannes Klaassen