Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Ongerustheid bij Koor€Rinkel.

Met belangstelling en ongerustheid vernamen wij onlangs dat de gemeente in samenwerking met diverse partners een sorteercentrum voor textiel en aanverwante goederen heeft opgezet in Uithuizen. Uiteraard vinden wij het een prima zaak dat recycling van goederen ook voor onze eigen gemeente een belangrijk item is. Helemaal mooi is het dat dit mede een werkgelegenheidsproject is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tot zover hoeven daar geen misverstanden over te bestaan.

23062016KoorenRinkel

Echter; Stichting Stem / Koor€Rinkel zamelt al 11 jaar exact dezelfde goederen in die ook vermeldt staan op de huis aan huis folder. Zij ontleent zelfs een heel belangrijk deel van haar inkomsten aan deze goederen. Alle verkoopbare goederen worden verkocht voor hele kleine prijzen in inbrengwinkel Koor€Rinkel. Veel mensen met een kleine portemonnee-inhoud zien we met de regelmaat van de seizoenen terug om tussen onze kleding en schoenen te kijken of er wat passends bij is. Uit noodzaak! Met de opbrengst van de winkel verlenen wij subsidies binnen en een enkele keer buiten de gemeente Loppersum aan diverse stichtingen, verenigingen, mooie buurtinitiatieven etc. Over 2015 waren er 26 begunstigden. De teller staat dit jaar al op 23 aanvragen en we hebben nog een half jaar te gaan.

Wij vragen dan ook om toch vooral uw kleding, schoenen, huishoudelijk textiel, dekbedden en kussens, knuffels en kledingaccessoires bij ons te blijven brengen. Voor openingstijden zie: www.koorrinkel.nl.

Bron: Koor€Rinkel (23 juni 2016) foto toestel Archief