Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

‘Middelstum Bloeit’ officieel geopend.

Donderdagavond 9 juni heeft wethouder Rudy Slager het project ‘Middelstum Bloeit’ officieel geopend door de grote bloemenpiramides op het Concordiaplein van water te voorzien. Een groot project van Dorpsbelangen Middelstum dat in korte tijd is gerealiseerd. Dankzij bijdragen van het Loket Leefbaarheid van de NAM, het SNS Fonds, de Stichting Stem en Dorpsbelangen zelf zijn een waterwagen gebouwd en 20 baskets aan lantaarnpalen langs de Burg. Van Ankenweg, de Menthedalaan en de Grachtstraat gehangen.

11062016Middelstum-Bloeit-1

Hilbrand de Jong, initiatiefnemer en voorzitter van de werkgroep, vertelde in zijn toespraak dat dit het begin is. Er zijn voldoende financiën om deze pilot uit te breiden tot het hele oude centrum. Gedacht wordt aan de Oude Schoolsterweg, Burchtstraat, Heerestraat, Menthedaweg, Brouwerslaan, Asingalaan, Schoolstraat, Kerkstraat en wellicht de dorpsentree’s. Voorwaarde is dat er ook vrijwilligers zijn om de planten 1 x per 2 weken water te geven. De waterwagen is daarvoor beschikbaar.

11062016Middelstum-Bloeit-2

De werkgroep bepaalt in het najaar hoeveel baskets kunnen worden bijgekocht. Lijkt het u wat? U kunt vrijblijvend een keer meedraaien om de sfeer te proeven. Met Middelstum Bloeit hoopt Dorpsbelangen dat ons mooie dorp toeristisch nog meer belangstelling trekt. In de dorpsvisie zijn plannen opgenomen voor bijvoorbeeld markten, historische wandelingen en de realisatie van camperplaatsen.

11062016Middelstum-Bloeit-3

Meer informatie bij Hilbrand de Jong, 0595 - 552588. Bekijk het FOTOVERSLAG van Middelstum Bloeit

Bron: Stichting Dorpsbelangen Middelstum (11 juni 2016) foto toestel Wubbo Toolsema