Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Hoe parkeren in de nieuw ingerichte straten in Middelstum?

Het gaat goed met de herinrichting van Middelstum. Grote delen van het centrum zijn inmiddels gereed. De uitvoering van de derde en laatste fase loopt tot het einde van dit jaar. In de nieuwe situatie is in een aantal straten een profiel gekomen waarin geen hoogteverschil is tussen de rijbaan en het voetpad. De scheiding is wel zichtbaar gemaakt door een goot in een afwijkende kleur. Deze nieuwe inrichting doet zich voor in de Oude Schoolsterweg, de Jacob Vinhuizenstraat, de Menthedaweg, Menthedalaan en een gedeelte van de Heerestraat.

10062016 Autoparkeren-goed-1 

Deze manier van parkeren van uw auto is goed.

Voor een deel van de automobilisten is het niet duidelijk hoe er in deze straten geparkeerd moet worden. De gemeente ontvangt hierover regelmatig opmerkingen en wil het gewenste parkeergedrag bevorderen. Het uitgangspunt in deze straten is dat het voetpad obstakelvrij dient te blijven voor het passeren van mindervaliden en kinderwagens. Dit houdt in dat er geparkeerd moet worden op de rijbaan. Mogelijk voelt dat ongewoon of ongebruikelijk, maar het is uitdrukkelijk de bedoeling dat auto's geparkeerd worden op de rijweg. In combinatie met de toegestane snelheid van 30 kilometer moet dat geen problemen geven voor het doorgaande verkeer. Sterker, als er auto's op de weg geparkeerd staan, dan is de doorgaande automobilist genoodzaakt om de rijsnelheid aan te passen.

10062016 Autoparkeren-goed-2

Deze manier van parkeren van uw auto is goed.

We vragen de inwoners en bezoekers van Middelstum om op deze manier te parkeren. Het resultaat zal zijn dat de voetgangers veilig gebruik kunnen maken van het voetpad en dat de rijsnelheid in deze straten laag blijft. Mocht u vragen hebben of knelpunten signaleren over dit onderwerp, dan kunt u contact leggen met mevr. A. Bronsema-Lekka van de gemeente Loppersum: a.bronsema-lekka@loppersum.nl.

Bron & foto's: Gemeente Loppersum (10 juni 2016)