Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Middelstum maakt zich op voor vijftiende Hippolytusrun.

In Middelstum heeft de vijftiende Hippolytusrun op woensdag 8 juni a.s. inmiddels verschillende keren op de agenda van de bestuursvergaderingen van de organiserende IJsvereniging IJsbaan Middelstum gestaan. Er zijn nogal wat zaken die geregeld moeten worden.

De vereniging beschikt voor de organisatie van de run over een draaiboek waarin de ervaringen van inmiddels veertien edities zijn verwerkt. In een aantal overleggen worden de acties onder de vrijwilligers uitgezet. Opleiding en inzet verkeersregelaars, publiciteit maken voor de Hippolytusrun, zoeken van een prominent voor het startschot, aanschaf van de prijzen, EHBO regelen, bewoners langs route informeren, zorgen voor kantinebezetting en stempelaars jeugdloop zijn zo maar wat zaken waaraan gedacht moet worden.

Archieffoto-Hippolytusrun-0

Jaarlijks mag de Hippolytusrun in Middelstum rekenen op meer dan tweehonderd deelnemers aan de tien en vijf kilometer. De route door en rond het dorp Middelstum wordt door de deelnemers erg gewaardeerd omdat het zo afwisselend is. Vorig jaar was er een alternatieve route vanwege wegwerkzaamheden. Dit jaar zal weer de traditionele route worden gevolgd. Na de start op het ijsbaanterrein aan de Korenlaan gaan de deelnemers via de Korenlaan, Ploegersweg, Coendersweg, Groene Singel, Meidoornlaan, het Middelstumer bos, Hippolytushoes, opnieuw stukje bos, de borg Ewsum, Burchtstraat, Trekweg en Ploegersweg terug naar het ijsbaanterrein.

Archieffoto-Hippolytusrun-1

De deelnemers kunnen kiezen voor de trimloop van vijf kilometer waarbij de ronde één keer gelopen wordt of de wedstrijdloop van tien kilometer. De ronde wordt dan twee keer afgelegd. De organisatie hoopt er samen met de deelnemers en de toeschouwers weer een mooi spektakel van maken op woensdag 8 juni 2016.

Programma:
Inschrijven: 18.00 uur tot 19.00 uur
Locatie: clubgebouw ijsbaan Korenlaan 1 te Middelstum
Aanvang jeugdloop (sponsorloop): 19.00 uur
Aanvang senioren: 19.30 uur

Bron: IJsvereniging IJsbaan Middelstum (6 juni 2016) foto toestel Archief