Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Versterking voor KlimaatgroepStars.
Pool Tomaszuk aanwinst voor eredivisie.

Komend seizoen wordt er in de eredivisie op twee fronten keihard gevochten. Er zijn meerdere kandidaten voor de landstitel, maar tevens wordt de strijd tégen degradatie steeds harder na de komst van De Salamanders. Klimaatgroep Stars (KS) heeft een positieve stap gezet richting behoud. Kamil Tomaszuk (23) heeft zich voor het komend seizoen verbonden aan de ploeg uit het Groningse Middelstum waardoor de selectie van hoofdcoach Anne Vlieg nu rond is.

03062016KlimaatgroepStars

KS is een interessante mix met de talentvolle en waarschijnlijke kopman COLIN RENGERS, de moeilijk te bestrijden verdediger ARNOUD MEIJER, de vechtjas-routinier JAN TAMMENGA en nu dus nieuweling KAMIL TOMASZUK. De 23-jarige Tomaszuk komt uit het Poolse Sopot, waar hij woont en psychologie studeert. Hij kwam afgelopen seizoen uit voor de Duitse club Stahl Blankenburg. Mede dankzij zijn 18 enkelspel- en 17 dubbelspelzeges promoveerde zijn club overtuigend naar de Regionalliga.

Het is moeilijk Tomaszuk´s niveau te vergelijken met dat van de gemiddelde eredivisieclubs maar de verwachting is dat hij een aantal nuttige overwinningen kan gaan behalen en vooral: de ploeg in de breedte sterker maken. KS heeft hierdoor meer kans om de positie in de eredivisie te behouden.

Bron: Tafeltennisnederland.nl (3 juni 2016) foto toestel Facebook account Kamil Tomaszuk