Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

“Siemen Hoekstra straalt laatste maal met Concordia”

In de Hoeksteenkerk van Middelstum gaf de fanfare van Muziekvereniging Concordia afgelopen vrijdag 27 mei een concert met een bijzondere betekenis voor de vereniging. De fanfare stond deze avond voor het laatst onder leiding van dirigent Siemen Hoekstra. Mezzosopraan Julia Zaytseva werkte mee aan het programma. Ds. Jan Kroon presenteerde de avond op ludieke wijze.

Concordia bracht deze avond een afwisselend programma. Ds. Jan Kroon zorgde tussendoor voor een vrolijke noot. Hij had een aantal komische gedichtjes voorbereid die steeds eindigden op “Siemen”. Dat zorgde natuurlijk voor de nodige hilariteit bij het publiek.

30052016Concordia-1

Dirigente Lotte de Bruin trapte de avond af met haar programma voor haar eindexamen. De Bruin studeert Hafabra directie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Binnenkort heeft ze haar eindexamen en de fanfare van Concordia zal haar hierbij begeleiden.

Vervolgens nam Siemen Hoekstra het stokje over om voor de laatste keer het orkest te dirigeren. Aan de samenwerking is een einde gekomen omdat de 50-jarige Hoekstra een nieuwe uitdaging heeft gevonden als dirigent van een andere vereniging en deze functie kan hij niet combineren met
zijn dirigentschap bij Concordia.

30052016Concordia-2

Voorzitter Alexander Zuidhof sprak aan het eind van de avond de scheidend dirigent toe en stond stil bij de verdiensten van Siemen. De afgelopen 6 jaar vonden maar liefst 40 optredens plaats waarbij deelname aan het Open Nederlands Fanfarekampioenschap, het concert met Diep Triest, het Concordia’s Rieu-concert en de 1e plaats tijdens het bondsconcours in 2015 absolute hoogtepunten waren. Hij overhandigde Siemen namens de vereniging een mooi fotoboek. Bovendien kreeg de rasechte Fries een pakket overhandigd met diverse Groninger artikelen.

30052016Concordia-3

Na afloop werd een receptie gehouden waarop de aanwezigen afscheid konden nemen van Siemen. Concordia kijkt terug op een zeer geslaagde avond.

De fotograaf van Middelstum-info was erbij en maakte een FOTOVERSLAG.

Bron: Muziekvereniging Concordia (30 mei 2016) foto toestel Jannes Klaassen