Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Kabinet reanimeert energiepremie Groningen.

De waardevermeerderingsregeling voor het aardbevingsgebied wordt in ere hersteld. Dat melden bronnen in Den Haag aan RTV Noord. Het kabinet is van plan er in de Voorjaarsnota extra geld voor uit te trekken. Eind vorig jaar werd nog besloten te stoppen met de regeling. Dat leidde tot veel protest in Groningen. Tot 31 januari dit jaar konden nog aanvragen worden ingediend. Het gevolg was dat er een run op de regeling ontstond. Een deel van de aanvragers dreigt achter het net te vissen, omdat de pot leeg is.

Waardevermeerdering-zonnepanelen

Motie
Voor de Tweede Kamer was dat aanleiding om tot twee keer toe met algemene stemmen daarover een motie aan te nemen, met als strekking dat de energiepremie terug moeten komen. Minister Henk Kamp van Economische Zaken wacht met het oog op de financiering tot de Voorjaarsnota van het kabinet. Die gaat binnen een paar dagen naar de Tweede Kamer. Op welke wijze de regeling wordt hervat is nog niet duidelijk.

165 miljoen
De Telegraaf meldde eerder dat de regering naar verluidt 165 miljoen euro extra voor Groningen op tafel legt. Een deel van dat geld zou ook bestemd zijn voor het veilig maken van scholen. Volgens meerdere Kamerleden ligt het extra bedrag voor Groningen 'in die orde van grootte'.

Bron: RTV Noord (26 mei 2016) foto toestel Archief