Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Wandelpaden en zitplaatsen op de begraafplaats aangepast.

De vrijwilligers op de begraafplaats zijn dit seizoen nog maar twee weken bezig en het resultaat is alweer duidelijk zichtbaar, zo zijn van diverse paden de scherpe hoeken aangepast naar rechte einden zodat dit het maaien wat makkelijker maakt, ook zijn er inmiddels twee bankjes geplaatst.

De afgegraven plekken tussen de diverse graven zijn van schelpen voorzien die door Wiersum Transport keurig op de daarvoor bestemde plaats werden afgeleverd. De twee zuilen ter markering van de urnenmuur stonden los en in overleg met de gemeente is besloten om deze dan ook te verwijderen, inmiddels is er overleg gaande hoe dit gat weer opgevuld gaat worden.

26052016Begraafplaats-1

Het herstel van de grafmonumenten is reeds weer in volle gang en is het soms een hele puzzel om de vele scheuren in een monument te herstellen. Door het mooie weer van de afgelopen dagen kunnen Jan en Henk ook weer aan de slag met de hekken die hopelijk aan het einde van het seizoen de graven weer van extra allure zullen voorzien.

26052016Begraafplaats-2

Vrijwel alle staande monumenten aan de rechterkant van het voorste gedeelte zijn geschilderd en wordt er inmiddels al geschilderd aan de monumenten op het linker gedeelte. De voorraad cement is weer aangevuld zodat zowel de beton als de metselploeg weer een poosje vooruit kunnen.

Van deze werkzaamheden is een FOTOVERSLAG gemaakt.

Bron en foto’s: Historische Vereniging (26 mei 2016)