Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Loonbedrijf Wieringa wint aanbesteding
Sloten- en Bermenonderhoud gemeente Loppersum.

Wethouder Pier Prins (wethouder Ruimtelijke ordening) en de heer Ite Wieringa (eigenaar Loonbedrijf Wieringa uit Roodeschool) hebben dinsdag 24 mei het contract voor het Sloten- en Bermenonderhoud binnen de gemeente Loppersum getekend, voor de komende vijf jaar (2016-2021).

Wethouder Pier Prins: "Met de aanbesteding wordt de verantwoordelijkheid en coördinatie voor het schonen van de sloten en het maaien van de bermen door Loonbedrijf Wieringa overgenomen. Met name voor het sloten schonen betekent dit een lastenverlichting voor de gemeente en meer duidelijkheid voor de landeigenaren. Het vorige contract over bermenonderhoud liep af. Nieuw aan deze samenwerking is het schoonmaken van de sloten."

25052016Wieringa

Europese aanbesteding
Door de gemeente Loppersum was samen met de gemeente Delfzijl een openbare Europese aanbesteding uitgezet. De aanbesteding was verdeeld in twee percelen. Aanbieders kregen de keuze om op beide of op één perceel in te schrijven. In totaal hebben 10 partijen een aanbieding gedaan. De aanbieding van Loonbedrijf Wieringa had de laagste prijs en heeft daarmee de opdracht gegund gekregen voor perceel 1.

Loonbedrijf Wieringa
Loonbedrijf Wieringa is een loon- en grondverzetbedrijf dat sinds 1927 gevestigd is in Roodeschool en sinds 2013 met de overname van Buitenkamp, ook in Winneweer. Wieringa en Buitenkamp verzorgden de afgelopen 40 jaar al veel maaikorfwerk in de gemeente Loppersum. Zij zijn daarom erg blij dat het werk de komende jaren voortgezet kan worden, met medewerkers die bekend zijn in de regio.

Bron & foto: Gemeente Loppersum (25 mei 2016)