Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Concert Concordia met bijzondere betekenis.

Op 27 mei om 20:00 uur geeft fanfare Concordia uit Middelstum een concert met een bijzondere betekenis voor de vereniging. Het orkest neemt met een spetterend concert afscheid van dirigent Siemen Hoekstra. Daarnaast zal Lotte de Bruin haar programma voor het eindexamen directie ten gehore brengen. Medewerking wordt verleend door Julia Zaysteva (mezzosopraan) en Gerd Wensink (euphonium). Ds. Jan Kroon verzorgt de presentatie. Het gratis toegankelijke concert vindt plaats in Hoeksteenkerk te Middelstum. Na afloop is er gelegenheid om Siemen de hand te schudden onder het genot van een hapje en een drankje.

18052016Concordia

Het afscheid van dirigent Siemen Hoekstra willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. We hebben mooie jaren met hem beleefd en vinden het jammer dat hij ons gaat verlaten. Met dit concert willen we een mooie herinnering creƫren voor Siemen, de orkestleden en uiteraard het publiek. We hebben een afwisselend, toegankelijk programma voor u samengesteld waarbij ook mezzosopraan Julia Zaysteva te horen zal zijn. Zij is een gewaardeerde soliste en heeft al vaker met Concordia opgetreden.

Ook het programma dat Lotte de Bruin zal dirigeren is de moeite waard. Lotte speelt sopraansax bij de vereniging en studeert daarnaast directie aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Op 11 juni gaat ze in de Oosterpoort eindexamen doen. Op 27 mei zal ze het volledige programma bij wijze van try out dirigeren. Naast eigen arrangementen staat ook koraalmuziek en een euphoniumsolo op het programma. Euphoniumspeler Gerd Wensing zal het speciaal voor hem geschreven werk Xerxes ten gehore brengen.

Na afloop van het concert is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten over de mooie jaren onder Siemen en kunt u hem de hand schudden. We verwelkomen u graag in grote getale.

Bron: Muziekvereniging Concordia (18 mei 2016)