Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Geslaagde en gezellige provinciale sjoelkampioenschappen.

Op zaterdag 30 april was het weer zover: de provinciale sjoelkampioenschappen, georganiseerd door De Brug Noord Groningen, voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Na enige jaren elders, weer terug in Middelstum. Om precies te zijn in de hal van de tafeltennis vereniging Midstars.

10052016DeBrug-1

Er deden ruim 60 mensen van de doelgroep mee aan de sjoelwedstrijden. Er werd op 17 bakken gespeeld en dat met veel enthousiasme. Maar bovenal met heel veel sportiviteit en spontaniteit.. Gedurende de wedstrijden werd er op de achtergrond gezellige muziek gedraaid door Dj Sven. Met name Jannes is ongekend populair onder de doelgroep. Tussen de wedstrijden door was er een verloting waardoor ruim 20 deelnemers met een extra prijs naar hun (te)huis terug konden keren.

10052016DeBrug-2

Er werden 5 rondes gesjoeld en aansluitend was het tijd voor de prijsuitreiking. Voor de deelnemers altijd weer een spannend moment. Er was, anders dan voorgaande jaren, gekozen om de prijsuitreiking per bak te doen. Daar was voor gekozen om elke deelnemer een eerlijke kans te geven op een gouden medaille en op de begeerde wisselbokaal! Er was door de organisatie rekening gehouden met het individuele niveau van de deelnemers gebaseerd op eerdere deelname. Voor alle deelnemers lag er een medaille klaar, goud, zilver, brons en een goed gedaan medaille. Maar ook deze middag kon er maar 1 de allerbeste zijn.

10052016DeBrug-3

Met een ongekend aantal van 605 punten na 5 ronden sjoelen, was het Bennie Drost die uit handen van De Brug Noord Groningen voorzitter Jan Blaauw een gouden medaille kreeg omgehangen en de wisselbokaal in ontvangst mocht nemen. Bennie mag zich nu de Provinciale sjoelkampioen van 2016 noemen. Namens de organisatie willen wij heel graag Midstars danken voor hun geweldige inzet bij het mogelijk maken van dit evenement voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Daarnaast wil de organisatie ook de de Wicher Zitsema school en dhr. Jan Zuidhof graag bedanken voor het beschikbaar stellen van tafels en stoelen.

10052016DeBrug-4

Als er mensen zijn, die bij de doelgroep horen, geïnteresseerd zijn om te gaan sjoelen: dat kan! Voor informatie daarover verwijs ik graag naar de website van De Brug Noord Groningen. De organisatie kan terugkijken op een meer dan geslaagd evenement en verheugd zich nu al op volgend jaar. Wij hopen U dan weer te mogen begroeten en wellicht dat er dan nog meer mensen van de doelgroep besluiten om mee te gaan doen aan de altijd gezellige en sportieve provinciale sjoelkampioenschappen!

Bron & foto's: De Brug Noord Groningen (10 mei 2016)