Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Middelstum laat het afweten in het laatste thuisduel.

Nog één keer vlammen, dat had je op zijn minst mogen verwachten van thuisploeg Middelstum in haar laatste thuisduel van dit seizoen tegen streekgenoot De Fivel uit Zeerijp. Het pakte helaas voor het thuispubliek anders uit. De belangen voor de bezoekers uit Zeerijp waren blijkbaar groter dan die van de thuisploeg, en dat was de gehele wedstrijd te zien ook.

09052016Middelstum-DeFivel-1

Op een zonovergoten sportpark in Middelstum werd zaterdag de gemeentelijke derby gespeelt tussen Middelstum en De Fivel. Voor de thuisploeg was een puntje voldoende om zich definitief veilig te spelen. Voor de bezoekers uit Zeerijp lagen de papieren wel even anders, er moest gewonnen worden zodat men de nacompetitie nog zou kunnen ontlopen. De missie voor de bezoekers uit Zeerijp slaagde met ferme, en was bovendien verdiend.

De bezoekers hadden al na een kwartier op een comfortabele 3-0 voorsprong kunnen staan maar faalden in de afwerking of vonden doelman Yoran Mus op hun weg. Na ruim een kwartier spelen kwam Middelstum verrassend aan de leiding. Op het middenveld kreeg Joris Visser de bal aangespeeld, en ondanks dat hij tegenwind had knalde Visser de bal richting het doel van Ruud Kruizinga. Kruizinga anders zo safe in het doel bij de oranjehemden liet tot grote schrik van hem zelf en zijn medespelers de bal tussen zijn arm en lichaam doorglippen waardoor thuisploeg Middelstum tot op dat moment onverdiend op een 1-0 voorsprong kwam. Lang mocht de thuisploeg niet van de voorsprong genieten want nog geen 3 minuten later, zij het wat gelukkig, kregen de bezoekers wel een erg goedkope penalty van scheidsrechter Brinkhuizen cadeau. Vanaf elf meter liet doelman Kruizinga Yoran Mus onder de lat bij Middelstum kansloos 1-1. Ook na de 1-1 waren de betere kansen voor de bezoekers uit Zeerijp die meer wil toonden om te willen winnen dan de ploeg van Jan Jaap Zijlstra. Voor de rust werd er echter niet meer gescoord.

09052016Middelstum-DeFivel-2

Verdiende voorsprong
Na de theepauze was het spelbeeld niet veel anders dan voor rust. Middelstum dacht freewheelend de 1-1 wel over de meet te kunnen slepen maar kwam bedrogen uit. Halverwege het tweede bedrijf kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Deze keer lepelde Mark Kramers de bal tegen het net achter doelman Mus 1-2. De voorsprong was gezien het speelbeeld niet meer dan verdiend te noemen. Middelstum bracht gewoonweg niet voldoende om aanspraak te kunnen maken op meer. Toen na ruim 90 minuten het eindsignaal klonk was iedereen het er wel over eens dat de ploeg die er het meeste aanspraak op maakte, De Fivel, vandaag verdiend de 3 punten mee naar huis mocht nemen.

Komende zaterdag speelt Middelstum uit bij VVS in Oostwold. De equipe van Zijlstra mag daar met 18 doelpunten verschil verliezen om ook volgend seizoen opnieuw in de 4e klasse te mogen uitkomen.

09052016Middelstum-DeFivel-3

Middelstum-De Fivel 1-2 (1-1): 18. Visser 1-0, 21. Kuizenga 1-1 (strafschop), 67. Kramers 1-2

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (9 mei 2016) foto toestel Jaap van der Laan