Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Het klus seizoen is weer begonnen.
Gezelligheid troef.

Het leek bijna een kleine reünie toen de vrijwilligers van de begraafplaats voor het eerst dit seizoen weer samen kwamen. Er werd dan ook eerst uitgebreid koffiegedronken en gezellig bijgekletst. Iedere woensdag- en zaterdagochtend komen er vrijwilligers naar de begraafplaats om gezamenlijk de boel te onderhouden, netjes te maken of te herstellen. Na drie jaar klussen kun je heel goed zien dan dit zeker effect heeft gehad.

08052016Begraafplaats-1

De begraafplaats ligt er keurig netjes bij. Het project “ Begraafplaatsen op orde” van de gemeente Loppersum heeft dan ook zeker zijn uitwerking niet gemist. Een groepje vrijwilligers heeft ook de afgelopen winter / vroege voorjaar doorgewerkt. Zo werd er o.a. een prachtige bank geplaatst.

08052016Begraafplaats-2

Na de koffie was het tijd voor het officiële gedeelte. Bij het nieuwe bankje ( “ Go der maor opstaon daor zakkie nait deur”) aldus Piet Huitsing verrichtte Meindert Schollema zijn eerste officiële daad als kersvers inwoner van Middelstum en nieuwe voorzitter van de Historische Vereniging. In zijn toespraak had Schollema het over het belang van begraafplaatsen. “Op dit soort plaatsen ligt een stuk geschiedenis van vele generaties. Daarom is het ook zo belangrijk dat dit soort plaatsen onderhouden wordt en in stand wordt gehouden. Bij een overheid die zich steeds meer terugtrekt is het belangrijk dat burgers in hun kracht worden gezet en die taak overnemen.” Hierna overhandigde hij wethouder Pier Prins een “ geheimzinnig zwarte pakket” waarbij waarschijnlijk menigeen zich afvroeg wat er in zou zitten.

08052016Begraafplaats-3

Wethouder Prins gaf aan dat de gemeente erg blij is met deze inzet en hij vond het persoonlijk fijn dat hij voor de derde keer de opening van het officiële klus seizoen mocht verrichten. In het “ geheimzinnige zwarte pak” bleek een bord te zitten met daarop de namen van sponsoren en andere instanties die dit project financieel mogelijk maken. Kees Geut (altijd op alles voorbereid en grote aanjager van dit project) mocht het bord aan de muur draaien.

08052016Begraafplaats-4

Pier Prins wensen iedereen een goede klus zomer en zei als laatste: “ De koffie met wat lekkers is ook dit seizoen weer van de gemeente Loppersum” En hartelijk applaus was zijn deel. Na nog een kop koffie met wat lekkers werden de vrijwilligers wat onrustig: Want er moest toch echt weer wat gedaan worden.

08052016Begraafplaats-5

Onze fotograaf was aanwezig deze ochtend en maakte een FOTOVERSLAG.

Bron: Team Middelstum-info (8 mei 2016) foto toestel Jannes Klaassen