Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Niet iedereen even blij met snoeien Asingapark.
Lees hieronder een ingezonden stuk.

Ja, het park was wel aan een opknapbeurt toe, maar nu is het een enorme afknapper. Bomen worden in de broedtijd gekapt, broedende vogels verstoord. Bomen die gesnoeid worden zouden in vorm gesnoeid moeten worden, maar er blijven rare harkerige skeletten over.

28042016Asingapark-1

Sommigen van ons Kerkpadders wonen nu ineens in het park terwijl ze hiervoor een besloten tuin hadden. Onze voortuin is blijvend veranderd en het zal jaren duren voor er weer zulke mooie bomen staan. Natuurlijk wisten we dat er wat ging gebeuren, maar zo rigoureus en met zulke gevolgen is niemand van ons duidelijk geworden.

28042016Asingapark-2

 

De gemeente erkent miscommunicatie maar ja, hersteld kan het niet meer worden. En de tjiftjaf die duizenden kilometers gevlogen heeft om in de klimop rond een boom in Middelstum zijn nest weer te maken is de dupe. Zijn boom gaat weg. Een heel klein vogeltje, dat wel, maar wel belangrijk.

28042016Asingapark-3

Inzender bekend bij de redactie (28 april 2016) foto toestel Jannes Klaassen.