Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Martin Robbe, neemt afscheid van Robbe bv.

Na 50 jaar werkzaam te zijn geweest in het familiebedrijf Robbe bv, heeft Martin Robbe besloten om het wat rustiger aan te gaan doen. Martin is 50 jaar geleden begonnen bij zijn grootvader en vader, aan de Trekweg te Middelstum. Hij begon als 1e opruimer en veger van de vloeren en in de winter het aanmaken van de kachels in de werkplaats. Later ging hij meewerken in de werkplaats waar toen alleen nog tafelbladen en kaartstokken voor landkaarten werden gemaakt.

25042016MartinRobbe-1

Op de afdeling uitvaart, werden de kisten nog volledig met de hand gemaakt. Na diverse verbouwingen aan de Trekweg in Middelstum is er besloten alleen nog verder te gaan met het fabriceren van tafelbladen en te stoppen met het maken van kisten. Wel bleef de afdeling uitvaart bestaan, de kisten werden alleen niet meer zelf gemaakt. In diezelfde periode werd het voor Martin Robbe tijd om zijn vader, naast de afdeling houtbewerking te gaan meehelpen met de afdeling uitvaart.

In 1997 werd besloten nieuwbouw te plegen op het nieuwe bedrijventerrein aan de Pompsterweg te Middelstum. De opening werd verricht door Martin zijn vader, Hennie Robbe en de destijds wethouder Meindert Schollema. Hierna werden de werkzaamheden uitgebreid met fabricage van onder andere kasten, balies, inrichtingen voor scholen, winkels, bibliotheken en de gezondheidszorg. Inmiddels is ook Henk Robbe, de oudste zoon van Martin en Limmy in het bedrijf werkzaam, een aantal jaren daarna volgt Paul, de middelste zoon en nog weer later de jongste zoon, Frank zodat het familiebedrijf uit nieuwe opvolgers bestaat. De vierde generatie is daarmee een feit. De taken zijn goed verdeeld, zo zijn Henk en Frank werkzaam op de afdeling interieurbouw en richt Paul zich naast de interieurbouw volledig op de afdeling uitvaart. Dit uiteraard met een groep werknemers, die er samen voor zorgen dat Robbe bv al bijna 100 jaar een gezond familiebedrijf is.

25042016MartinRobbe-2

Middels een grote afscheidsreceptie op vrijdag 22 april, in de loods van de interieurbouw aan de Pompsterweg te Middelstum heeft Martin zijn pensioen feestelijk ingeluid. Doordat Martin de afgelopen jaren al geleidelijk aan het afbouwen was, zal de stap niet meer zo groot zijn. Hij verheugt zich op zijn vrije tijd om te kunnen wielrennen en de eerste vakanties zijn al geboekt.

Bron & foto's: Merel Robbe (25 april 2016)