Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Schaakclub Middelstum promoveert naar de hoogste regionale klasse.

Tot 19-april 2016 heeft schaakclub Middelstum in haar 33-jarig bestaan slechts éénmaal het genoegen gesmaakt om kampioen te worden. Omdat hiervan ieder bewijs ontbreekt moeten we het stellen met de overlevering van de oprichters van de club die zich dit succes nog goed voor de geest konden halen, maar er geen jaartal meer aan wisten te verbinden.

23042016Schaakbord 

Verwend door succes is Middelstum dus beslist niet, maar dát heeft de club nooit geschaad, Wat uiteraard niet wil zeggen dat Middelstum een club is waarvoor succes van ondergeschikt belang is. lol Ik bedoel maar te zeggen dat Middelstum tot dusver een prettige uitzondering is gebleken op de trend van krimpende clubs. I'd better knock on wood! De afgelopen 3 seizoenen klopten we met een derde- en 2 tweede plaatsen al nadrukkelijk aan de poort van de promotieklasse, waarvan de deur nu dus eindelijk open ging. Dit seizoen verspeelden we onze kansen niet gelijk al in de eerste ronde, maar werd een zwaarbevochten overwinning gehaald bij Sissa 4 dat daarna geen steek meer zou laten vallen. Daarmee hebben ze er wél voor gezorgd dat druk op de ketel er bij Middelstum op bleef staan! Vooral in de laatste 2 wedstrijden zijn er momenten geweest dat ik vreesde dat we het haasje zouden worden. In de tweede wedstrijd verloor Middelstum al de helft van die voorsprong door een gelijkspel tegen Bedum in een wedstrijd waarin veel verkeerd ging, maar verder is het gelukkig niet gekomen hoewel het ons de laatste 2 wedstrijden dus wel bij de kont afbrandde!.

Dat Middelstum het zwaar gaat krijgen in de promotieklasse staat bij voorbaat dan ook wel vast, maar ach..., ook als we er gelijk uitknikkeren blijft 19 april 2016 met gouden letters bijgeschreven in de clubgeschiedenis!
Albert is sinds zijn lidmaatschap voor de vierde keer op rij topscorer geworden, hij won 5 x en leed -perfect getimed- zijn enige nederlaag in een wedstrijd die ruim gewonnen werd. Bert viel driemaal in en Joop en Ben eenmalig. Zij leverden ook een zeer waardevolle bijdrage met een score van 3½ uit 5. Hierbij dient ook gezegd worden dat ze door tactische meesterzetten van de teamleider dikwijls aan vrij hoge borden werden opgesteld!
Rest mij nog ook de andere jongens van het tweede te bedanken voor het support dat hun aanwezigheid met zich meebracht!

Bron: Schaakclub Middelstum (23 april 2016) Plaatje Archief