Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

B ensemble malletband Concordia
voor tweede keer Nederlands Kampioen.

Afgelopen zaterdag vond in Nunspeet de derde editie van de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen plaats. Er werd in 3 klassen, te weten basis-, midden- en topklasse, gestreden om de titel 'Open Nederlands Slagwerk Kampioen 2016'. Voor iedere klasse is een nieuwe compositie voor melodische slagwerkensembles geschreven die door elk van de deelnemers in de betreffende klasse werd uitgevoerd.

Er werd blind gejureerd. Vlak voor aanvang van het programma werd de volgorde van optreden geloot. De jury zat achter een groot doek en zag zodoende niet welke band er op het podium stond. Een hele pure vorm van competitie. Allemaal hetzelfde stuk en een onbevooroordeelde jury. In de basisklasse werd het werk Laguna gespeeld, een compositie van Niels Hak. Het deelnemersveld in de basisklasse bestond uit 8 bands uit geheel Nederland. Na loting bleek Concordia als 5e in haar klasse aan de beurt te zijn.

19042016-B-ensemble-1

Met een gezonde spanning stond het ensemble geconcentreerd op het podium. Er werd mooi en muzikaal gespeeld wat ook werd gewaardeerd door de jury. De jury beloonde de jeugdigen van concordia met 93 punten. Dit was het hoogst aantal punten welke werd gegeven in de basis klasse waardoor de Middelstummers zich voor de tweede achtereen volgende keer Nederlands kampioen in basis klasse mogen noemen.

19042016-B-ensemble-2

De muziekvereniging Concordia is trots op het B ensemble en dirigent Richard Gerringa. Het B ensemble bestaat voor het merendeel uit jeugdige spelers die opgeleid zijn door de eigen dirigent. Het B-ensemble is een hele mooie basis van waaruit de spelers doorgroeien naar het A ensemble. Het behalen van het Kampioenschap is met recht een felicitatie waard. Op weg naar het kampioenschap is er hard gestudeerd en ook een studieweekend (mede mogelijk gemaakt door stichting Stem) georganiseerd. Alles is uit de kast getrokken en dat bracht de groep tot dit mooie resultaat.

Bron & foto's: Muziekvereniging Concordia (19 april 2016)