Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Feestelijke ingebruikname speeltrommel Hippolytuskerk.

Vrijdagmiddag 15 april was de feestelijke ingebruikname van de speeltrommel van de Hippolytuskerk in Middelstum. De genodigden werden ontvangen met koffie en gebak. Er waren toespraken van voorzitter Jan Luit (carilloncommissie van de Hippolytuskerk), de directeur van de SOGK, Peter Breukink en Pier Prins (wethouder van de Gemeente Loppersum). Daarna heeft Adolph Rots, adviseur, het een en ander uitgelegd over de restauratie.

16042016Speeltrommel-1 

Na alle toespraken was wethouder Pier Prins aan de beurt om het gewicht van de speeltrommel omhoog te draaien, waarna Albert Arends de hendel overhaalde en de speeltrommel ging draaien. De gasten beneden in de kerk konden de handelingen volgen via een videoverbinding.

16042016Speeltrommel-2

Buiten voor de kerk kon men naar het Groningse volkslied luisteren. Dit is de melodie voor het hele uur, op het halve uur speelt het Middelstumse volkslied.

Middelstum TV was aanwezig bij de officiĆ«le ingebruikname van speeltrommel en maakte voor u een videoverslag welke u kunt bekijken door op de knop video bekijken hieronder te klikken.

Video bekijken MTV klein

Bron: Team Middelstum-info (17 april 2016) foto toestel Gerard van Dijken