Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Vakantiefoto’s leren maken tijdens Praktijkdag Fotografie.

BIESSUM – Wie voor de komende zomervakantie nog tips en trucs wil krijgen om mooiere vakantiefoto’s te maken, kan op zaterdag 30 april terecht bij fotografe Yolanda Wals. Zij geeft weer een Praktijkdag Fotografie in Biessum en Uitwierde. De dag duurt van 9.00 tot 16.00 uur en is zowel geschikt voor mensen met een spiegelreflexcamera als mensen met een compactcamera.

16042016YolandaWals

Zaken als scherp/onscherp, sluitertijden, belichting, beeldopbouw en compositie komen tijdens de praktijkdag aan de orde. Er gaat een fotomodel mee, zodat naast landschaps- en natuurfotografie in Biessum en Uitwierde ook ‘mensenfotografie’ geoefend kan worden. Voor mensen met een spiegelreflexcamera: tijdens de cursusdag wordt gewerkt met de basisprincipes van de spiegelreflexcamera, zoals diafragma en sluitertijd. De cursisten, die de workshop reeds hebben gevolgd, waren zeer enthousiast. “We hebben in één dag enorm veel geleerd”, was de algehele reactie. “We weten nu de mogelijkheden van onze spiegelreflexcamera te benutten en hoeven niet meer de automaatstand te gebruiken."

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor 30 april. De kosten zijn 90 euro inclusief koffie/thee, lunch en borrelhap. Mail voor informatie en opgave naar yolanda.wals@home.nl of bel 06-20544384.

Bron & foto: Yolanda Wals (16 april 2016)