Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

TC Mentheda draagt bij aan een duurzame leefomgeving.

Bij opening van het tennisseizoen 2016 was het een drukte van belang op de tennisbanen van de TC Mentheda aan de Coendersweg in Middelstum. Sinds enkele weken liggen er 23 zonnepanelen op het dak van de kantine van de TC Mentheda aan de Coendersweg in Middelstum. De algemene vergadering heeft op voorstel van het bestuur besloten een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Behalve dat de zonnepanelen energie opwekken en daarmee de uitstoot van CO2 reduceren, zorgt de besparing op de energienota er ook voor dat de contributie voor (nieuwe) leden op een aanvaardbaar niveau kan blijven.

04042016TC-Mentheda-1

De aanschaf en plaatsing van de zonnepanelen is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van het Duurzaamheidsfonds van de NAM, Aannemersbedrijf Sietsema, Poort en Woltjer verzekeringen, Solar Energy Roof. Vrijwilligers van de club hebben (in weer en wind) zelf de zonnepanelen geplaatst en gemonteerd. Harm Bruin heeft de elektrische aansluiting gerealiseerd.

04042016TC-Mentheda-2

Op (zonnige) zaterdag 2 april werd een Duurzaam Energie(K) Toernooi georganiseerd. In aanwezigheid van de wethouder sportzaken Be Schollema en vertegenwoordigers van de sponsors werden de zonnepanelen officieel in gebruik genomen. Via het onthulde infopaneel, beschikbaar gesteld door de NAM, kan nu permanent worden afgelezen hoeveel energie wordt opgewekt en hoeveel minder CO2 uitstoot dat betekent. De eerste prijs van het toernooi, een Solar lamp, was na het tellen van de punten voor Noor Gast, terwijl de poedel voor Ettie Zuidhof uit een 3-tal spaarlampen bestond!

04042016TC-Mentheda-3

Schooltennis donderdag 31 maart en vrijdag 1 april
Ieder jaar organiseert TC Mentheda schooltennis voor alle basisschool kinderen uit Middelstum en dit jaar voor het eerst ook voor de basisschool uit Kantens. Op initiatief van het Huis voor de Sport, financieel gesteund door de gemeente Loppersum en onder leiding van een leraar van Tennisschool “De Ommelanden” uit Winsum, krijgen leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 van de basisscholen tennisles. In totaal bevolkten over beide dagen ongeveer 250 kinderen de tennisbanen. De kinderen gebruiken veel energie, dit wordt tussendoor aangevuld met een drankje en een versnapering. Een en ander wordt door vrijwilligers van de club in goede banen geleid. Naast versterking van de vereniging, wordt hiermee ook invulling gegeven aan campagnes van de overheid en het Huis voor de Sport om mensen, maar vooral kinderen, in beweging te krijgen.

04042016TC-Mentheda-4

Open tennisavond vrijdag 1 april
Op vrijdag 1 april was het van 18.00 – 21.00 uur een drukte van belang op de banen tijdens de open tennisavond voor jong en oud uit Middelstum en omgeving. Zo’n 40 kinderen en 10 volwassenen konden tijdens deze open avond onder professionele begeleiding van de Tennisschool “De Ommelanden” een balletje slaan. Ook op het terras was het gezellig en de aanwezige leden vertelden enthousiast over de club. Hierdoor aangestoken hebben in ieder geval een aantal mensen besloten lid te worden, of even een paar keer te komen “proefdraaien”. Ook zijn er deelnemers genoteerd aan de introductie cursus tennis.

Competities starten maandag 4 april
De TC Mentheda is dit voorjaar met 6 teams vertegenwoordigd in verschillende competities van de KNLTB. Op donderdag 7 april bijten de dames 17+ als eerste het spits af met een thuiswedstrijd. Aanvang 9.30 uur. De competities eindigen eind mei. De andere teams spelen op zaterdag (vanaf 12.00 uur), zondag (vanaf 10.00 uur), maandag (vanaf 12.00 uur) en dinsdag (vanaf 9.30 uur).

In april begint ook de voorjaarscompetitie van Kring Noord. De wedstrijden dames-, heren- en mixed dubbel worden over het algemeen op dinsdag- of donderdagavond gespeeld.

Zomertrainingen starten woensdag 6 april
Tennisschool De Ommelandelanden verzorgt op de woensdagmiddag en –avond de lessen op de banen van TC Mentheda. Momenteel zijn er 3 trainingsgroepen, maar het aantal groepen is natuurlijk afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De introductiecursus is een mooie manier om kennis te maken met de tennissport. Vijf lessen van een uur voor een gereduceerd tarief. Opgave is nog mogelijk via www.tennisschooldeommelanden.nl.

Bron & foto's: TC Mentheda (4 april 2016)