Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

De nationale schoonmaakdag.
Middelstum is weer schoon.

Vrijdag 18 maart heeft de schooljeugd van de groepen 7 en 8 van de drie basisscholen de straten schoon gemaakt. Na de pauze trokken ze in groepjes door het dorp gewapend met container, grijpers, vuilniszakken en een behoorlijke dosis enthousiasme om de omgeving waar we in leven aangenamer te maken. Ze zijn zich bewust van de neergang van de schoonheid van een dorp, wanneer anderen zonder na te denken van alles in het milieu gooien. Hoe gooien we dat roer om. Wat moet er gebeuren om die anderen zover te krijgen dat ze hun eigen rotzooi opruimen. Is het een kwestie van .................

 21032016Schoonmaakdag-1

Iedere school had drie containers van de gemeente gekregen voor het zwerfvuil. De gemeente zorgde voor de prikstokken zodat je tussen en onder de struiken het afval kon pakken. Na een paar uurtjes werken was de klus geklaard. De containers zaten behoorlijk vol. Chapeau en een applaus voor de schooljeugd en de leerkrachten, moeders en vaders .

Zaterdag 19 maart kwam er om 9.30 uur een groep bijeen op ’t Houkje voor een kop koffie om daarna de sloten, grachten en vijverranden schoon te maken. Hesjes van de gemeente aan, harken, prikstokken en vuilniszakken mee en troep opruimen tot 12.00 uur. Een paar boten voeren weer door ’t Boterdiep om de rietkragen zwerfvuil vrij te maken. Gerard reed weer door het dorp om het vuil te verzamelen. Want het zijn vaak zware, grote dingen.

21032016Schoonmaakdag-2

Bert en Gaby pakten de fiets om de invalswegen en de carpoolplaats Delleweg schoon te maken. Om 12.00 uur stond er als vanouds snert met een hassebasje klaar op het Concordiaplein. Het is altijd een heel gezellige morgen , dat is op de foto’s wel te zien.

Ieder die meegeholpen heeft om Middelstum tiptop te maken erg bedankt. Tip top houden ........ GRAAG !!!!!! De schoonmaak was een activiteit van de beide schaatsverenigingen , de Witte Dobber en Stichting Dorpsbelangen.

21032016Schoonmaakdag-3

Van deze Schoonmaakdag(en) is een FOTOVERSLAG gemaakt.

Bron: Stichting Dorpsbelangen (21 maart 2016) foto toestel Wubbo Toolsema & Jannes Klaassen