Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Landelijke opschoondag ook in Middelstum.

Deze week zijn er in Middelstum allerlei activiteiten in het kader van de Landelijke Opschoondag. Stichting Dorpsbelangen Middelstum heeft op de drie basisscholen voorlichting gegeven over het milieu en het schoonhouden van onze leefomgeving. De groepen 7 en 8 van de basisscholen hebben een theatervoorstelling gezien ‘Nico met zijn kliko’. En vandaag maken de leerlingen de straten in het dorp schoon.

18032016Schoonmaakdag-basisscholen-1

Op zaterdag 19 maart worden de waterpartijen in het dorp zwerafvalvrij gemaakt door inwoners, de beide schaatsverenigingen en de hengelvereniging. Na afloop van de werkzaamheden staat er voor de deelnemers snert klaar bij het haventje.

Traditie in Middelstum
De Stichting Dorpsbelangen Middelstum doet al enkele jaren mee met de Landelijke Opschoondag. Door vooral de scholen er bij te betrekken groeit de bewustwording bij de kinderen dat een schoon milieu belangrijk is en dat je daar zelf aan kunt bijdragen. Het SNSfonds ondersteunt de initiatieven financieel. De gemeente Loppersum faciliteert met materiaal.

18032016Schoonmaakdag-basisscholen-2

Landelijke opschoondag
Op zaterdag 19 maart is het in Nederland de Landelijke Opschoondag, een initiatief van Nederland Schoon. Tijdens de Landelijke Opschoondag gaan inwoners, scholen, verenigingen, buren en bedrijven massaal op pad om zwerfafval in de directe omgeving aan te pakken.

Bron: Gemeente Loppersum (18 maart 2014) foto toestel Archief