Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

OpRoakeldais 2016 Coming Soon...

Nog dik drie maanden te gaan en dan is het weer zo ver OpRoakeldais 2016! De voorbereidingen zijn dan ook al in volle gang, en de meeste landen zijn alweer bekend. Voor het meest actuele nieuws op dat vlak verwijzen we graag naar de Facebook-pagina en/of de website. Om jullie nog beter op de hoogte te houden gaan we updates, leuke weetjes en verhalen met jullie delen en dat in het lokale nieuwsblaadje.

Voor dat we echt gaan beginnen willen wij jou graag wat vragen. Ook dit jaar zal er weer een OpRoakeldais krant uitgebracht worden en om deze te vullen willen wij ook jullie prachtige verhalen horen. Mocht jij een verhaal hebben dat je met ons wilt delen dan kun je dat mailen naar pr-marketing@oproakeldais.nl.

16032016OpRoakeldais

Op de foto: De groep uit Servië tijdens OpRoakeldais 2014.

Om het eerste stukje af te trappen willen we je wat vertellen over een van de groepen. Namelijk de allereerste groep die gecontracteerd was voor dit jaar, de groep uit Servië! Het ensemble ‘Kud Srem’ uit Belgrado zal dit jaar voor de derde keer in de geschiedenis van OpRoakeldais er bij zijn. Wij gaan uit van een even groot spektakel als zij van het festival wisten te maken twee jaar geleden. Dan nu nog een paar weetjes over de groep. Wist je bijvoorbeeld dat de naam van de groep eerst ‘Crvena Zvezda’ was, wat Rode Ster betekent. Maar de groep heeft al vanaf de jaren zestig de naam ‘Kud Srem’.

Wat ook erg bijzonder is het ledenaantal van de dansgroep, de groep heeft namelijk 10.000 leden! Het is toch ongelofelijk mooi hoe de cultuur nog zo voort leeft in hun samenleving. Laten wij genieten van die liefde voor cultuur bij de 51st editie van OpRoakeldais. 23 t/m 26 juni 2016. Volgende maand zal er een stukje verschijnen op de site om jullie verder bij te praten.

Bron & foto: OpRoakeldais (16 maart 2016)