Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

En weer werd het geen winter.
Voor ’t derde jaar op rij geen Scheuvelies.

“ Je mag blij zijn dat je tenminste nog 1 dag hebt kunnen schaatsen” roept Elle Wiltjer als ik hem voor de grap vraag waarom de ijsbaan weer niet open is geweest dit jaar. En hij heeft natuurlijk gelijk want we kunnen veel regelen maar het weer hebben we gelukkig niet in de hand. Zo was de ijsbaan inderdaad voor het derde jaar op rij niet echt open. Ja in januari een paar uurtjes maar daar is dan ook alles mee gezegd.

02032016Elle-Wiltjer

Hoewel Elle niet meer in het bestuur van de ijsbaan zit houdt hij zich nog wel bezig met de pomp die het water van het Boterdiep naar de ijsbaan pompt. “Dagelijks ga ik daar even kijken” vertelt hij me. Vorige week is de pomp uitgezet en heel langzaam verdwijnt het water onder de grond. En gek genoeg ligt er nu een heel dun laagje ijs op de baan en dat is natuurlijk wel een beetje zuur want hier heeft niemand meer iets aan.

02032016IJsbaan

“Volgende week gaat de pomp ook nog aan om het overtollige water weer naar het Boterdiep te pompen. En dan is het maar even en dan kan er weer gespeeld worden”

Bron: Team Middelstum-info (2 maart 2016) foto toestel Jannes Klaassen