Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Inzet voor blijvende bestaansmogelijkheden
van het woonzorgcentrum Hippolytushoes in Middelstum.

Een tiental betrokkenen - afkomstig uit diverse vakdisciplines - gaat zich inzetten voor behoud van het woonzorgcentrum Hippolytushoes in Middelstum. Aanleiding is de recente aankondiging van Zonnehuisgroep Noord om het Hippolytushoes per 2019 te sluiten. De werkgroep gaat onder de naam, van stichting Vrienden van het Hippolytushoes, werken. Zij hebben als primaire doelstelling om – met het behoud van Hippolytushoes – de ouderenzorg te behouden en daarmee ook de leefbaarheid van Middelstum en omgeving te garanderen.

29022016Hippolytushoes

De werkgroep zal op basis van een businessplan nauwkeurig de mogelijkheden voor de toekomst onderzoeken. Dit zal in nauw overleg gaan met de huidige directie van Zonnehuisgroep Noord, bewoners en dorpelingen. De eerste bijeenkomst van de werkgroep heeft plaatsgevonden op 27-02-2016.

Dierbare voorziening
Het Hippolytushoes is een zeer dierbare voorziening die vanaf 1971 een prominente plaats inneemt in Middelstum. Bewoners met zorgvragen uit de omtrek weten het huiselijk en kwalitatief hoogstaande woonzorgcentrum te vinden. Het is niet alleen voor de huidige bewoners, maar ook voor veel bewoners in Middelstum en omliggende dorpen een niet weg te denken voorziening.

25022016Hippolytushoes-2

Karakter
Het Hippolytushoes is een woonzorgcentrum met karakter en telt 58 zorgappartementen. Het gebouw heeft een monumentaal en eigentijds uiterlijk. De vergelijking met een Groninger borg past goed bij het huis. Ook vanwege de ligging aan de rand van het prachtige wandelbos van Middelstum, de dichtbij zijnde voorzieningen, middenin het eeuwenoude landschap met slingerweggetjes van het Hoogeland. In dit landschap heeft eerder een steenhuis of borg gestaan: Ewsum. De Middeleeuwse toren staat er nog en daarom wilt de werkgroep de toekomst van het Hippolytushoes borgen.

Bron: Stichting Vrienden van het Hippolytushoes (29 februari 2016) foto toestel Archief