Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Sluiting Hippolytushoes maakt veel los in Middelstum.

De mededeling over de sluiting van het verzorgingstehuis Hippolytushoes in Middelstum heeft veel reacties los gemaakt bij de inwoners van het dorp. Boos en heel verdrietig zijn de inwoners over het besluit van de Zonnehuisgroep Noord. Hieronder alvast een tweetal reacties vanuit het dorp.

 25022016Hippolytushoes-1

Nog vol met emoties en enigszins frustratie moet me toch nog één ding van het hart omtrent de sluiting van het Hippolytushoes. Vanmorgen tijdens de presentatie werd als één van de redenen van sluiting genoemd de ligging van het huis, aan het rand van het dorp. Hoe de directie van Zonnehuisgroep Noord dit gaat onderbouwen, is voor mij een raadsel. Hoe groot is ons dorp, de afstanden zijn klein. Inwoners van het dorp kunnen moeiteloos lopend of op de fiets het huis bereiken. De bewoners, veelal met een hoog zorgzwaartepakket, kunnen en hoeven geen grote afstanden te lopen. Voor de bewoners die met hun rollator nog wel een wandelingetje kunnen maken is het prachtige bos nabij. De geur opsnuiven van de natuur en op de Huizingerweg genieten van de prachtige Groningse vergezichten. Familieleden kunnen hun geliefden meenemen in de rolstoel voor een wandeling naar Ewsum, op loopafstand gelegen. Genieten van de mooie tuinen, de dieren bewonderen en nadien even wat lekkers halen bij de Theeschenkerij. Hoezo, de ligging van het Hippolytushoes is niet goed. Het is perfect, een mooiere ligging bestaat er volgens mij niet in ons mooie dorp!

Gretha Medema


Dit mogen en moeten we niet laten gebeuren , Waarom wachten tot 2019 , het is 5 voor twaalf mensen laat goede mensen /leiders dit oppakken en niet nu al maar vooruit schuiven maar echt aktie en niet alleen vandaag het is toch te zot voor woorden, zo’n prachtig gebouw,waar ik aanneem heel veel herinneringen van vele families uit Middelstum en omgeving liggen, ooit door de Middelstumers opgericht.

25022016Hippolytushoes-2

Voor 2 jaar terug heeft er in de kerkenraad van de PKN Middelstum een bijeenkomst geweest en is een film gedraaid met uitleg door de directeur van de Hippolytushuis ,er werd een beroep gedaan op de Kerkenraad om mee te werken aan het onder brengen van ouderen ,toen werd er al heel gemakkelijk gezegd als het niet lukt door de directeur “dan moeten we hem sluiten” ik moet wel zeggen dat zoals ik weet er tot nu toe geen enkele aktie vanuit de kerk is gedaan of ondernomen. Het huis bestaat voor het grootse deel uit ouderen waar de kerk ook een belangrijke rol speelt,althans hoort te spelen De komende tijd , maanden , jaren is het van belang dat er aktie wordt genomen door iedereen.

G.Slopsema


Mocht u ook willen reageren of uw mening kenbaar maken na aanleiding van het bericht omtrent de sluiting van het Hippolytushoes. Stuur uw mening dan naar ons op. Dit kan via ons CONTACT formulier.

Bron: Team Middelstum-info en Inzenders (25 februari 2016) foto toestel Archief