Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Het Hippolytushoes gaat sluiten.
Dit is een drama, dit is een zwarte dag.

Vandaag werd aan personeel en bewoners medegedeeld dat het Hippolytushoes gaat sluiten. De Zonnehuisgroep Noord sluit ook de locaties Gockingaheem in Noordbroek, De Wierde in Grijpskerk en Solwerd in Appingedam.

Zonnehuisgroep Noord is al langer bezig met een grote reorganisatie om weer financieel gezond te worden. De zorginstelling kampt met leegstand doordat ouderen van de overheid langer thuis moeten blijven wonen. Ook de krimp speelt mee.

Hippolytushoes

“Dit is een drama, dit is een ramp” vertelt wethouder Bé Schollema (verantwoordelijk voor zorg) ons. “ Ik wist van niets en moest het ook vernemen uit de pers. Er waren geen bestuurders op de bijeenkomsten aanwezig omdat ze nergens van wisten en niet uitgenodigd waren”

We hebben ook geprobeerd het locatiehoofd van het Hippolytushoes om commentaar te vragen maar deze was niet bereikbaar. De exacte datum van sluiting is nog niet bekend maar vermoedelijk in augustus 2019.

Met recht een zwarte dag voor Middelstum. Maar wellicht ook een nieuwe kans op een doorstart via een andere weg. Hopelijk steken wijze mannen en vrouwen de koppen bij elkaar om deze zorg te behouden.

Heeft u herinneringen aan het Hippolytushoes of een mening: Wij horen ze graag en zullen ze vermelden op deze site.

Bron: Team Middelstum-info (24 februari 2016) foto toestel Archief