Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Gaat morgen de vlag uit?
Als de rechter ons die hal gunt.

Er is weinig bedrijvigheid rond en om de Hippolytushal. Als je er goed over nadenkt word je er een beetje droevig van. Dit gevoel wordt alleen maar versterkt door een grote kale parkeerplaats vol oprijplaten en hier en daar een plas water.

18022016Hippolytushal-1

De prachtige hal zit nog steeds verstopt achter een hoog hek met een “dik slot” erop. Wanneer zal dat hek weg gaan en wanneer kan er eindelijk gebruik gemaakt worden van deze mooie hal? Er is nog niemand die het weet. Afgelopen week kwam deze zaak voor de rechter en deze gebood alle partijen met elkaar in gesprek te gaan En er is veel gesproken .“Er is nog geen nieuws dat ik kan, mag of wil melden” vertelt wethouder Schollema ons. En hij heeft gelijk want er moet nu vooral geen onrust ontstaan.

En dan is het weer wachten, wachten op wat duidelijkheid. Wanneer mogen we naar binnen en wanneer wordt het eerste biertje getapt? Als je zo naar binnen kijkt ziet de hal er van binnen in prachtig uit. Een prachtige blauwe vloer ligt te wachten tot dat hij gebruikt kan worden. De letter VV MIDDELSTUM sieren trots het raam. Een half gesloopte bestuurskamer maakt de boel nog triester.

18022016Hippolytushal-2

Verder ligt alles er troosteloos bij en je vraagt je dan ook af of dit echt nog goed komt. Een kaal leeg zwembad met op de bodem een dun laagje ijs. Zullen hier over drie maanden kinderen zwemmen? De vrijwilligers van het zwembad zijn reuze fanatiek dat weten we allemaal. Maar ook zij moeten toch soms ook zwetend wakker worden en zich afvragen; Gaat dit goed komen en kunnen we straks zwemmen? Vast denk je dan, want SAMEN zijn we sterk. En als het moet kan er in korte tijd veel gebeuren.

18022016Hippolytushal-3

Volgens een aantal vrijwilligers doet de rechter morgen om 9 uur uitspraak. “En als die hal dan van ons is, doe ik de hele dag vlag uit” vertelt Jan Dijk ons. Dus als u echt nieuwsgierig bent, fiets morgen tegen een uur of tien even bij de hal langs. Maar of het zo ver gaat komen, en of er al een uitspraak komt dat weet niemand nog.

Onze fotograaf maakte een FOTOVERSLAG voor u.

Bron: Team Middelstum-info (18 februari 2016) foto toestel Jannes Klaassen