Expositie Petra van Kalker en Marius de Schaar.

In de hal en de kantine van de Driestenborg, de werkboerderij van WerkPro te Fraamklap exposeren vanaf 4 oktober Petra van Kalker en Marius de Schaar met een kleine selectie van veertien kunstwerken.

28092018 Petra van Kalker Lamp

Petra van Kalker
Petra van Kalker, geboren in Groningen, volgde haar opleiding aan kunstacademie Minerva te Groningen in de richting grafiek en tekenen. Haar werk ontwikkelde zich in de loop van de jaren van tekeningen met groot gebaar tot verfijnde opgebouwde miniaturen die laag na laag een poëtische werkelijkheid verbeelden

Petra heeft niet één werkwijze. Een rode draad in al haar kunst is dat niets ontstaat uit een vast omlijnd idee. Het werk ontvouwt zich tijdens het doen. Laag na laag, wordt geplakt, verwijderd, gelakt, gekrast, weer verwijderd, opgebouwd, afgebroken tot opeens iets is ontstaan dat niet meer verwijst naar de dagelijkse werkelijkheid, maar naar een poëtische belevenis. Er is altijd wel een aanzet: dat kan een gedicht zijn, een woord, of een eenvoudige vorm die Petra vanuit de diepte tracht op te vissen.

Voor deze expositie brengt zij een serie van vier gedetailleerde doeken van 40 x 40 cm, met de thema’s duisternis en licht.

28092018 Driestenborg Fraamklap door Marius de Schaar

Marius de Schaar
Marius de Schaar is een knipkunstenaar uit Vinkhuizen. Hij maakt ‘Nieuw Hollands’ knipwerk, het alledaagse leven vastgelegd met papier en schaar. Elk onderwerp is geschikt: nietmachines, telefoonopladers, intercedentes van een uitzendbureau. Daarnaast is hij gefascineerd door gebouwen van rijtjeshuis tot kasteel. Nederland heeft een unieke verzameling aan architectonische stijlen.

In deze expositie laat hij de serie ‘Pakkend Papier’, een serie over de ontstaansgeschiedenis van papier, zien. Daarnaast komt hij met een aantal typische Groninger dorpsgezichten waarvan de Driestenborg zelf natuurlijk niet mag ontbreken.

Meer over Marius de Schaar op: mariusdeschaar.exto.nl.

Waar: Driestenborg, Jaagpad 6, 9991 TD Middelstum

Bron & foto's: Petra van Kalker & Marius de Schaar (28 september 2018)