Veel geld voor UMCG Kanker Research Fonds.

“Onze eigen” Annegreet Westing heeft afgelopen zaterdag een flink bedrag bij elkaar gezwommen voor het UMCG Kanker Research Fonds. Voor Annegreet was was het extra zwaar omdat ze de afstand als Zeemeermin aflegde. En zwemmen met een heuse staart is toch wel wat anders dan gewoon zwemmen.

Annegreet zwom zaterdag maar liefst € 285,- bij elkaar voor dit geweldige goede doel. Mede dankzij een oproep op deze site kwamen er veel giften binnen. Mensen die dit doel alsnog willen steunen kunnen hun gift alsnog overmaken middels onderstaande link.

27082018 Annegreet

De vijfde editie van de Groningen Swim Challenge heeft een recordbedrag van ruim 217.000 euro opgeleverd. Dat geld gaat naar het UMCG Kanker Research Fonds. Zaterdag legden zo'n 180 zwemmers in estafettevorm 50 kilometer af tussen Lauwersoog en Groningen, of tussen Zoutkamp en Groningen. In de Groninger diepenring haakten nog eens 75 zwemmers aan.

Definitieve bedrag volgt
Vorig jaar werd met de zwemrace 140.000 euro opgehaald voor het goede doel, dit jaar was dat dus zo'n 70.000 euro meer. Doneren kan nog tot eind september via de website van de Groningen Swim Challenge. Daarna wordt het definitieve bedrag overhandigd aan de kankeronderzoekers van het UMCG.

Zesde editie
De organisatie van de Groningen Swim Challenge heeft al aangekondigd dat de zwemrace in 2019 een vervolg krijgt.

Dit is de directe link naar de pagina waar men kan doneren. https://www.groningenswimchallenge.nl/city-swim/deelnemer/?z=221

Bron: Team Middelstum-info (27 augustus 2018) foto toestel Jannes Klaassen