Brug Fraamklap wordt vervangen.

De gemeente Loppersum inspecteert regelmatig haar bruggen. Uit inspectie is gebleken dat de brug Fraamklap tussen Middelstum en Boerdam aan vervanging toe is. De gemeente heeft de aannemers Macadam B.V. en Rusthoven B.V. de opdracht gegeven om de werkzaamheden uit te voeren.

17072018 Brug Fraamklap

Op woensdag 11 juli 2018 tekenden wethouder Pier Prins, Folkert Pool (Macadam B.V.) en Jelte Hoving (Machinefabriek Rusthoven B.V.) de overeenkomst. De locatie hiervan was toepasselijk: café Fraamklap. Het café ligt pal naast de brug Fraamklap en dankt haar naam aan deze brug.

Omdat de Fraamklap een oude, karakteristieke en beeldbepalende brug is, heeft de gemeente gekozen om de brug te vervangen door een brug die er nagenoeg hetzelfde uitziet. De nieuwe brug krijgt vrijwel dezelfde vorm en kleuren. Ook worden er nostalgische kenmerken toegepast zoals klinknagels.

De aannemers benutten het jaar 2018 voornamelijk voor de voorbereidende werkzaamheden, zoals het opstellen van de ontwerpen en het regelen van de benodigde vergunningen. De fysieke werkzaamheden starten naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019. Medio 2019 wordt de nieuwe brug opgeleverd.

Benieuwd hoe de brug eruit komt te zien? Morgenavond (woensdag 18 juli 2018) houden de aannemers een 3D-presentatie in zalencentrum Vita Nova in Middelstum (adres: Heerestraat 39). Belangstellenden zijn welkom
vanaf 19.30 uur.

Bron & foto: Gemeente Loppersum (17 juli 2018)