Insectenhotel in de "Appelhof".

In de Appelhof staat een insectenhotel. Tijden de schouw in januari van dit jaar ontdekten we dat het hotel op de grond lag. Wat moeten we nu? Een ontzettend zwaar ding. Contact gezocht met Driestenborg (Werkpro), die het hotel ook gemaakt hadden. Ger Bullema zou z’n best doen om een oplossing te vinden. En dat had hij , een prima oplossing. Driestenborg heeft het uitgevoerd en nu lijkt het een vesting. Een geweldig goed en stevige uitvoering.

25062018 Insectenhotel 1 

Een aantal vrijwilligers hebben op de vrijdagmorgen van NL doe dag de grond rondom het hotel voorjaar klaar gemaakt. Heel wat afval werd verzameld en afgevoerd. De Gelderse roos werd gesnoeid. Het zag er piekfijn uit. Bloemenzaad gestrooid en nu maar weer afwachten wat er van gaat groeien en bloeien. Door een oktoberstorm een paar jaar geleden waren er nogal wat bomen en grote takken geveld en een aantal nestkastjes verdwenen. SDM schonk 5 nieuwe nestkastjes. De vogels kunnen hun gang gaan. Rondom het insectenhotel zoemen insecten , bijen , bloeien bloemen en de appels worden groter . De Appelhof is er om van te genieten. De Appelhof is een heerlijke groene long tussen de huizen. Het geeft rust en ruimte.

25062018 Insectenhotel 2

De Appelhof is van iedereen.
Wanneer straks de appels rijp zijn, schroom niet om wat van de gevallen appels voor appeltaart of zoete appelstamppot te zoeken en natuurlijk ook de lekkere peren. Ook is de Appelhof een speelplaats voor de kinderen. Voetballen, volleyballen , lekker in het gras rollen. Wat zou het fijn zijn wanneer dit kon Jammer dat er soms zo veel hondenpoep ligt. De gemeente heeft extra bakken geplaatst. Aanschaf van plastic hondenpoepzakjes is geen onoverkomelijke zaak. Het hondenpoep vrij houden, moet kunnen. Het is vies om in hondenpoep te trappen .

Hondenpoep staat als nummer 2 nog altijd bovenaan de lijst van ergernissen.

Bekijk het FOTOVERSLAG van de werkzaamheden in de Appelhof.

Bron & foto's: Dorpsbelangen Middelstum (25 juni 2018)