“Fanfare Concordia Middelstum wint muziekfestival Borkum”

Afgelopen zaterdag nam fanfare Concordia uit Middelstum deel aan het muziekfestival op het Duitse eiland Borkum. Met 93 punten werden de Middelstumers dagwinnaar en mochten de wisselbeker mee naar huis nemen. Voor de derde keer op rij organiseerde de Muziekbond voor Groningen en Drenthe (MGD) een muziekfestival op het Duitse Waddeneiland Borkum. Vijftien orkesten uit voornamelijk Noord-Nederland strijden voor het kampioenschap in hun eigen divisie. Voor de overall-winnaar is bovendien een wisselbeker beschikbaar.

19062018 Concordia 1

De fanfare uit Middelstum kwam uit in de eerste divisie. Onder leiding van hun dirigent Klaas van der Woude speelden ze het sfeervolle werk “Rubicon” van componist Bert Appermont. Het werk kent ook een zangpartij voor sopraan die prachtig werd ingevuld door zangeres Fardau van der Woude.

19062018 Concordia 2

Juryleden Jacob de Haan en Siemen Hoekstra roemden de uitvoering van Concordia. Net als het publiek genoten zijn van de uitvoering en kenden er maar liefst 93 punten aan toe. Dat was genoeg voor de winst in de eerste divisie en hiermee werd het orkest bovendien dagwinnaar. Na het officiële gedeelte speelden de Middelstumers buiten op het terras nog een aantal vrolijke en opzwepende werken voor het massaal toegestroomde publiek op het eiland.

19062018 Concordia 3

Binnenkort sluit Concordia het seizoen af met een tweetal buitenconcerten in de regio. Houdt onze website en FaceBook-pagina in de gaten voor meer informatie.

Bron & foto's: Concordia (19 juni 2018)