Onthulling kunstobject d’Ol Börg in Asingapark Middelstum.

Op zaterdag 9 juni 2018 dragen wethouder Rudi Slager (Kunst en Cultuur) en de Middelstumer kunstenaar Paul Rinket het kunstobject d’Ol Börg in het Asingapark over aan het dorp Middelstum. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

02062018 Kunstobject Asingapark

Oude contouren
Het Asingapark in Middelstum, het park rond de vroegere Asingaborg, is in 2016 geheel vernieuwd. De paden zijn opgeknapt, er zijn bomen en struiken geplant en er is een brug geplaatst als verbinding tussen het park en de Burchtstraat. Een onderdeel van de vernieuwing is het zichtbaar maken van de contouren van de borg Asinga door een vorm van kunst. Daarom is in 2017 een ontwerpwedstrijd uitgeschreven.

Het ontwerp d’Ol Börg van Paul Rinket is door het dorp verkozen als winnaar en inmiddels is het kunstwerk gerealiseerd. Op 9 juni wordt het kunstobject officieel onthuld. Er zijn muzikale optredens van de Malletband van Concordia Middelstum en Henk Veldman van het Carillon Hemony Beiaard van de Hippolytuskerk. Vanaf 14.30 uur is iedereen welkom om onder het genot van een hapje en drankje aanwezig te zijn bij de onthulling.

Datum: zaterdag 9 juni

Tijd: 14.30 - 16.30 uur

Locatie: Asingapark in Middelstum

Bron: Gemeente Loppersum (2 juni 2018) foto toestel Janneke van der Laan