Gezocht: Vrijwilligers met groene vingers.

Achter de Hamsterborg in Middelstum is de tuin volledig nieuw ingericht. Het is nu een prachtige belevingstuin, niet alleen voor bewoners van De Zijlen maar ook voor alle omwonenden!

25052018 Vrijwilliger

Het welzijn van de bewoners staat bij De Zijlen centraal. Samen, meedoen en elkaar helpen zijn daarbij belangrijke thema’s. De tuin is hierbij een verbindende factor met de omgeving. We willen binnen naar buiten halen en andersom door de omgeving en onze buurtbewoners bij de tuin te betrekken.

Wat is er leuker en gezonder dan tuinieren in de moestuin? Lekker buiten aan de slag in de tuin met als eindresultaat zelf gekweekte groente. We hebben al een start gemaakt met de moestuin, de doperwten en fruitstruiken zijn geplant. Enthousiasme bij de bewoners van de Hamsterborg is ook volop aanwezig. Ze zijn al aan het spitten en poten en genieten ondertussen met volle teugen. Dit jaar kunnen we voor het eerst groenten uit onze achtertuin eten.

We hebben nog plannen genoeg. Het ontbreekt ons alleen nog aan enthousiaste vrijwilligers die samen met ons de groentetuin willen onderhouden en samen de opbrengst willen delen en bereiden.

Oproep
Vindt u het leuk om groenten te verbouwen en vindt u contact met mensen belangrijk? Dan nodigen we u van harte uit contact met ons op te nemen. Tel 0595-856120 mail stien.vanderburg@dezijlen.nl 

Bron & foto: De Zijlen