Noordelijke sjoelkampioenschappen De Brug.

Op zaterdag 28 april was de sporthal van Midstars weer het toneel van de Noordelijke sjoelkampioenschappen voor mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie was weer in handen van De Brug Noord-Groningen. Dit jaar konden er meer deelnemers worden begroet dan in 2017 met als resultaat dat er op maar liefst 13 tafels werd gesjoeld. De sjoelers zorgden samen met de meegereisde supporters voor een prima sfeertje in de zaal.

30042018 Sjoelkampioenschappen 4

Van iedere tafel ontvingen de nummers 1, 2 en 3 een medaille. Bennie Drost uit Groningen behaalde voor het vierde opeenvolgende jaar het hoogste aantal punten en hij mocht, naast de beker voor de winnaar, ook de wisselbeker weer mee naar huis nemen.

30042018 Sjoelkampioenschappen 1 30042018 Sjoelkampioenschappen 2

De muziek was als vanouds weer in handen van Jaap van der Laan en dat viel zo in de smaak dat er een heuse polonaise werd ingezet. Onder de deelnemers was er zaterdag ook nog een jarige: Ria Scheeringa werd ter gelegenheid daarvan door de hele zaal uit volle borst toegezongen en ze mocht een cadeautje uitzoeken. Ook viel een aantal deelnemers nog in de prijzen bij de verloting.

30042018 Sjoelkampioenschappen 3

De fotograaf van Middelstum-info nam ook een kijkje bij de sjoelkampioenschappen zaterdagmiddag en maakte een FOTOVERSLAG

Bron & foto's: De Brug Noord-Groningen (30 april 2018)