Middelstum viert Koningsdag.
Gezelligheid troef tussen Brouwers en Vita Nova.

Met veel spanning keken de bestuursleden van SOOM iedere avond naar het weerbericht van Harma Boer op RTV Noord. Het Koningsfeest zou toch niet voor het derde jaar op rij in het water vallen omdat het weer de spelbreker zou zijn? En gelukkig viel het dit jaar mee. Het bleef bijna de hele dag droog en een heerlijk zonnetje zorgde ervoor dat iedereen kon genieten van een prachtig Koningsfeest.

28042018 Koningsdag 1

Er was dan ook weer van alles te beleven tussen café Brouwers en Vita Nova.  Een bijzondere Koningsdag voor Middelstium want de grote motor van dit geheel (SOOM) bestond dit jaar maar liefst 30 jaar. Ina van Dijken, de moeder en oprichter van SOOM (samen met Fré Schreiber) liep dan ook trots over de gezellige rommelmarkt. “Ik weet nog precies hoe we 30 jaar geleden naar burgemeester de Boom gingen om te zeggen dat er iets moest gebeuren op Koninginnedag” vertelt ze ons. “We weren toen op het gemeentehuis uitgenodigd en zie we bestaan nog steeds. En ik voel me nog steeds sterk verbonden met SOOM” vertelt Ina ons trots. Terwijl Ina ons dit vertelt geeft Aalke (ook al 22 jaar bestuurslid van SOOM) haat een stevige knuffel.

28042018 Koningsdag 2 28042018 Koningsdag 3

Er was van alles te beleven en te doen. “Het valt niet mee om ieder jaar weer iets origineels te bedenken” vertelt Aalke de Winter van SOOM ons. “Op den duur heb je bijna alles al gehad, en toch wil je ieder jaar iets nieuws en dat gelukt ons gelukkig ieder jaar weer”

28042018 Koningsdag 4

Om te vieren dat SOOM dit jaar 30 jaar bestaat was er voor iedereen die dat wilde koffie met een heerlijke en vooral originele tompoes. Het werd dit jaar een prachtig feest waarbij iedereen op voorbeeldige manier met elkaar samenwerkte. En feest om trots op te zijn, dank aan iedereen die dit mogelijk maakte. Bekijk het FOTOVERSLAG welke door onze fotograaf is gemaakt op deze feestelijke dag in Middelstum.

Bron: Team Middelstum-info (28 april 2018) foto toestel Jannes Klaassen