4 Mei-herdenking en stille rondgang in Middelstum.

Dit jaar worden voorafgaand aan de 4 Mei-herdenking in Middelstum door kinderen van de basisscholen bloemen gelegd bij de Stolpersteine in het dorp. Er is een stille tocht langs de huizen waar onze niet teruggekeerde Joodse medeburgers gewoond hebben.

05052016Dodenherdenking 2

We vertrekken om 19,15 uur van Herberg in de Valk. Concordia verleent medewerking aan het plechtig karakter. Via de Burchtstraat, gaan we naar de Onno van Ewsumlaan om daar bloemen te leggen. Vervolgens lopen we via de Asingalaan en de Burchtstraat naar de gedenkplaatsen in de Heerestraat. Langs de Schoolstraat lopen we naar het Concordiaplein. Daar is omstreeks 20.00 uur de gebruikelijke plechtigheid ter herdenking van de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog.

05052017 Dodenherdenking 2

Namens de gemeente Loppersum wordt bij de herdenking een toespraak gehouden door wethouder Bé Schollema. Door de kinderen van de drie basisscholen in het dorp worden de namen genoemd van de mensen die wij bij het monument herdenken.

De herdenking wordt na het leggen van de kransen afgesloten met een defilé langs het monument. Aansluitend wordt in de Hippolytuskerk aan de aanwezigen koffie/thee aangeboden.

In de afgelopen periode heeft Ties Groenewold zijn lidmaatschap van het 4 Mei-comité beëindigd; Ties is verhuisd naar Appingedam. Namens de Historische Vereniging Middelstum is Marcel van Dijken tot het comité toegetreden.

Bron: 4 Mei-comité (24 april 2018) foto toestel Archief