Landelijke schoonmaakdag in Middelstum.

Gisteren (vrijdag 23 maart) de scholen, vandaag zaterdag 24 maart op de landelijke schoonmaakdag van Nederland Schoon de dorpsvrijwilligers. Van de 4 organiserende organisaties: De Witte Dobber, De Schaats, De IJsbaan en SDM kwamen heel wat vrijwilligers opdagen. Maar ook uit het dorp, de vaste mensen en nieuwe mensen, wethouder Schollema, zelfs een gezin met twee kinderen. Super!!!!

26032018 Schoonmaakdag 1

Dat het zo georganiseerd wordt in Middelstum is eigenlijk wel heel bijzonder. Daarom werden we er ook uitgepikt na aanmelding door de landelijke organisatie. Zij kwamen om een foto te maken van schooljeugd en volwassenen voor de campagne. Het thema was dit jaar “Eén Buurt Eén Missie”. Gisteren en vandaag was Middelstum Eén Buurt en de missie was: Gewoon, Middelstum Schoon. De koffie/ thee in de zaal van de Hoeksteenkerk smaakte heerlijk. Gerhard bedankt dat dit zo kon.

26032018 Schoonmaakdag 2

Om 10.00 uur gingen we in groepjes uiteen. De Schaats en de Witte Dobber met drie bootjes door het Boterdiep. De schaatsvereniging de IJsbaan met hun vaste route . En de anderen met verschillende routes, wat meer aan de rand van Middelstum bij de vijvers en de sloten. Het weer werkte uitstekend mee, droog en niet koud. De Piaggio werd kundig langs de verschillende routes gereden om de volle zware zakken op te halen en ander weggegooid afval.

26032018 Schoonmaakdag 3

Met nieuwe zakken werd de route hervat. Ongelooflijk wat je op een klein stukje allemaal vind. Van kleine stukjes plastic tot grote, veel drijvend in het water. Waar blijft dit wanneer we het niet opruimen? Deze week hoorden we het op TV; de plastic soep is veel groter dan gedacht. Met een voldaan gevoel was iedereen tegen 12.00 uur terug op het Concordiaplein en viel de snert er lekker in, ook het zeupie. Daarna een lekker stuk fruit, gesponsord door PLUS Tuitman.

Ons dorp is schoon !!!! Houden zo

26032018 Schoonmaakdag 4

Dank aan SNS-Fonds Middelstum en St. Stem van Koorrinkel die de gastles van Peter Smith en het schoonmaak festijn financieel mogelijk gemaakt hebben. Gemeente bedankt voor het faciliteren.

Bekijk het FOTOVERSLAG welke ook deze keer werd gemaakt door Wubbo Toolsema.

Bron : St. Dorpsbelangen (26 maart 2018) foto toestel Wubbo Toolsema