Wie bint er op.
Beter de helft dan helemaal niks.

“Eindelijk, wie bint er op” zegt voorzitter Jan Donkerbroek van IJsbaan Middelstum. Met een tevreden gezicht tuurt hij over de baan waar tal van Kinderen aan het schaatsen zijn. Met grote rood / witte linten is de baan in tweeën gedeeld. “Achter het lint kun je nog niet schaatsen, dat lag van de week nog open” zegt Donkerbroek “Maar beter de helft dan helemaal niets. Misschien kan de andere helft morgen erbij”

01032018 IJsbaan 1

IJspret is van alle tijden. Zodra er ergens schaatsijs is komt er bij iedereen een bepaalde energie los die zijn weerga niet kent. Kinderen genieten dan en veel ouderen grijnzend toe of stappen ook op de schaats. Moeders zijn verbaasd over de kwaliteiten van hun kinderen. “Moet je eens kijken naar mijn dochter, net 4 jaar maar ze rijdt zo weg. En ze heeft dit nog nooit eerder gedaan” vertelt een troste moeder me.

01032018 IJsbaan 2

Ook een gezin dat over is uit Haarlem kijkt zijn ogen uit naar onze mooie baan. “In Haarlem hebben we ook een ijsbaan, maar dit is pas echt mooi zegt een man” Het is te hopen dat er morgen ook nog een beetje geschaatst kan worden dan hebben we tenminste nog een beetje winter gehad.

01032018 IJsbaan 3

Laat één ding zeker zijn: De vrijwilligers van de ijsbaan doen hun best om iedereen zo lang mogelijk te laten schaatsen. En daar zijn alle kinderen en schaatsliefhebbers hun dankbaar voor. Het laatste nieuws over openingstijden en dergelijke kunt u vinden op de website van de IJsbaan.

Bekijk het FOTOVERSLAG welke gisteren is gemaakt door onze fotografen.

Bron: Team Middelstum-info (1 maart 2018) foto toestel Janneke van der Laan & Jannes Klaassen