Hippolytushoes en Historische Vereniging perfect koppel.

Al een aantal jaren werken het Hippolytushoes en de Historische Vereniging in Middelstum samen aan een jaarlijkse inloopmiddag. Ook afgelopen zaterdag was er weer zo’n middag en wederom zat de recreatiezaal van het Hippolytushoes bomvol, ze konden meer dan 100 bezoekers verwelkomen.

11022018 HVM Inloopmiddag 1

De vriendenkring van het Historisch Kostuum waren er die middag en showden onder een veelal humoristische uitleg hun originele kostuums uit de drie noordelijke provincies, met alle daarbij behorende sieraden, oorijzers, hoeden en mandjes. Het meest hilarische moment van de middag was wel dat de dames hun bovenkleding omhoog trokken en zo het publiek lieten zien wat er zoal in vroegere tijden als onderrokken en ondergoed werd gedragen.

11022018 HVM Inloopmiddag 2

Nadat in een korte pauze alle bezoekers waren voorzien van een hapje en een drankje liepen alle leden van het historisch kostuum door het publiek en kreeg men uitgebreid uitleg over de soms hele specifieke onderdelen van het kostuum of sierraad.

11022018 HVM Inloopmiddag 3

Vooraf aan de show, tijdens de pauzes en na afloop speelde Duo Ephraim volksliedjes op accordeon en viool, wat de vroegere sferen uitstekend deed weergeven. Beide organisatoren waren er na afloop dan ook van overtuigd dat men deze middagen nog jaren lang wil volhouden.

Onze fotograaf was aanwezig bij de inloopmiddag in het Hippolytushoes en maakte een FOTOVERSLAG.

Bron: Historische Vereniging Middelstum (11 februari 2018) foto toestel Jannes Klaassen