Dit is crimineel gedrag.

Op vrijdag 2 februari werden er in de sloot tussen Huizinge en Middelstum een aantal volle vuilniszakken gevonden. De dochter van Edith Reinhardt maakte er foto’s van en Edith zette ze op Facebook. Het regende reacties en een aantal mensen verweet het aan het pas ingevoerde Diftar tarief. (Hier betaal per ingeleverde kilo huisvuil).

03022018 Vuil gestort 1 03022018 Vuil gestort 2

Dit was echter niet het geval. Het waren resten van een hennepkwekerij. We belden wethouder Bé Schollema en vroegen hem om commentaar:

Bé heb je al gehoord dat er een partij vuilniszakken in de sloot voorbij Huizinge zijn gevonden? Daar heb je het al met je Diftar tarief.

Het was geen vuilnis maar het zijn Restanten van een wietplantage... Dubbel crimineel gedrag zeg maar. Denk dat mensen die wiet willen verbouwen ook zonder de invoering van Diftar dit niet in de grijze bak hadden gedaan
Kan tegenwoordig immers gratis in de groene.

Wat doet de gemeente als er toch vuilnis wordt gevonden?

Al het vuilnis dat wordt gevonden wordt z.s.m. door de reinigingsdienst opgehaald. Op de gemeentewerf wordt dit gronding onderzocht op sporen en die worden meestal wel gevonden. De eigenaar van de vuilniszak kan dan bezoekje thuis verwachten.

Wat moeten mensen doen als ze toch ergens huisvuil aantreffen?

Dat kan heel eenvoudig. Iedereen zou de App van de Gemeente Loppersum (via de App store op je mobiele telefoon) moeten downloaden. Als je ergens afval vindt kun je dat snel via een app melden. (Ook handig voor heel andere zaken van de gemeente Loppersum)

Bron: Team Middelstum-info (3 februari 2018) foto toestel Edith Reinhardt