We zijn nu nog arme sloebers.
Maar zetten gewoon door.

Al vanaf august 2017 staan ze iedere zaterdag (van 12 tot 5 uur) met hun karakteristieke rode wagentje op het Concordiaplein. Ze verkopen heerlijke hotdogs, broodjes hamburger, rookworsten en nog veel meer. Iedereen in ’t dorp heeft ze weleens zien staan, dicht naast elkaar omdat het karretje niet echt groot is. Heel druk is het er meestal niet en dan vraag je je weleens af wat doe je daar zo’n hele zaterdag. Tijd dus voor een praatje;

21012018 Arme Sloebers 1

Het stel komt uit Uithuizermeeden en staat op nog een aantal markten zoals Uithuizen en Loppersum. Loppersum hebben ze echter losgelaten want dat was niet zo interessant vertellen ze.

“Nee heel druk is het deze maanden niet we zijn nu nog arme sloebers maar dat wordt straks wel beter want we hebben plannen genoeg. We zijn met een andere markt bezig en misschien willen we wel een kraam aan huis beginnen. Middelstum is een super actief dorp dus we blijven komen ook al is het momenteel niet zo druk. Er zijn altijd een paar vaste klantjes die op ons rekenen”

Ik vraag het stel of ze het niet koud hebben: “Nee hoor, we zitten af en toe even in de auto en de bakken waar de worsten inzitten houden ons ook lekker warm”

Ondertussen werken ze met zijn tweetjes aan mijn broodje hotdog speciaal. En dat gaat heel precies. Voor ieder broodje dat ze maken trekken ze schone handschoenen aan. “Hygiëne staat bij ons bovenaan” wordt me verteld.

21012018 Arme Sloebers 3

We babbelen wat door maar dan komt er een nieuwe klant met grote bestelling. Je ziet het stel opveren en aan aan de slag gaan. Er worden nieuwe handschoenen aan getrokken en de bakplaat wordt iets hoger gezet. Tijd om met mij te kletsen is er niet meer de bestelling wacht en die moet worden klaar gemaakt. “Het kan even een paar minuutjes duren hoor mevrouw”  Vriendelijkheid staat bij het stel heel hoog in het vaandel.

21012018 Arme Sloebers 2

Een unieke kraam met twee hele vriendelijke mensen en smakelijke producten voor hele vriendelijke prijzen. Het is zeker een bezoekje waard al was het alleen maar om een gezellig praatje te maken.

Bron: Team Middelstum-info (21 januari 2018) foto toestel Jannes Klaassen