Nu niet langer lullen.
Indrukwekkende fakkeloptocht in Groningen.

De toespraak van 2e kamerlid Sandra Beckerman (SP) was indrukwekkend. Je zag de emotie maar ook vooral de boosheid in haar ogen. Hier sprak een vrouw recht uit het hart zonder dat ze even een kunstje deed zoals veel politici dat zo vaak doen. Maar ook onze eigen burgemeester en Jesse Klaver (Groen Links) bezorgden de ruim 12.000 bezoekers op de Vismarkt kippenvel met hun toespraak. Rodenboog kreeg zelfs de handen op elkaar toen hij voorstelde Shell zijn Koninklijke titel maar af te pakken als ze nu eindelijk eens niet met een goede regeling kwamen.

20012018 Fakkeloptocht 1

Derwin Schorren (vicevoorzitter GBB) kreeg het voor elkaar om een propvolle Vismarkt in extase te brengen door zeker vijfmaal achter elkaar te roepen: “Genoeg is Genoeg”. De hele Vismarkt brulde natuurlijk mee. Dit moest bijna in Lewenborg te horen zijn geweest.

20012018 Fakkeloptocht 2

Om even over acht begin het helaas te regenen. Omdat de het aantal belangstellenden zo groot was waren de eerste mensen met hun fakkel al vertrokken.  Het werd een prachtige maar vooral indrukwekkende tocht met veel mooie spandoeken met veelal creatieve maar ook pijnlijke teksten. Er waren veel Middelstumers die meeliepen in de tocht en onze eigen Blaauw Bloezen zorgden voor de muzikale ondersteuning.

20012018 Fakkeloptocht 3

En lange rij boze maar vooral bezorgde en teleurgestelde Groningers trok door de stad om aan deze boosheid enige vorm te geven. Veel politici en burgemeesters liepen mee door de koude en natte straten. Toen de eerste lopers al terug waren moesten de laatsten nog vertrekken.

20012018 Fakkeloptocht 4

Het indrukwekkende maar vooral ook goed georganiseerde tocht. Hopelijk de laatste Fakkeltocht want als er nu geen passende maatregelen worden genomen dan kan de eerstvolgende fakkeltocht weleens iets anders verlopen. Want het geduld bij de meeste Groningers is nu wel zo’n beetje op.

Onze fotograaf liep mee in de fakkeloptocht en maakte een FOTOVERSLAG.

Bron: Team Middelstum-info (20 januari 2018) foto toestel Jannes Klaassen