MOOI MIDDELSTUM op app en kaart.

2 wandelroutes onder de naam MOOI MIDDELSTUM zijn sinds kort verkrijgbaar op app en op kaart, die op smartphone grote is gevouwen, een Architectenroute en een Historischeroute.

13012018 HVM 1

De Architectenroute gaat door het centrum van Middelstum waar een aantal architecten in de loop der jaren verschillende bouwstijlen in hun ontwerpen naar voren hebben laten komen.

De bekendste in Middelstum zijn Tilbusscher en Veenstra, hun ontwerpen komen tijdens de wandeling dan ook veelvuldig aan bod. In de app van de architectenroute staan op verschillende foto’s rode bulletpoints, als je daarop klikt komen er extra foto’s met meer informatie te voorschijn over het pand.

13012018 HVM 2 13012018 HVM 2a

De Historischeroute begint op het borgterrein van Ewsum, via Toornwerd naar Middelstum en zo weer terug naar het beginpunt. In deze wandeling wordt je gewezen op mooie historische plekken en via de app en kaart zie je ook hoe het er vroeger uit heeft gezien. In deze wandelingen kun je de omgeving beter leren kennen en zal er af en toe best gezegd worden: hé dat wist ik niet.

13012018 HVM 3 13012018 HVM 3a

De beide routes zijn sinds dinsdag 9 januari online en werken op gps, zodat je altijd kunt zien waar je op de route loopt. Om het helemaal compleet te maken is op het Concordiaplein een bord geplaatst met daarop de routes, aangevuld met de Toalroute en het Middelstumer Ommetje.

13012018 HVM 4

De app is te downloaden via de appstore. In de appstore het zoekwoord Middelstum intikken en app Mooi Middelstum verschijnt vanzelf in beeld om te downloaden. De papieren wandelroutes liggen in diverse winkels in Middelstum en op Ewsum en zijn ook verkrijgbaar bij Hennie Toolsema en Kees Geut.

Stichting Dorpsbelangen en de Historische Vereniging kunnen trots zijn op het resultaat van een jaar voorbereiding. 

Noot van de redactie. De kleine foto's bevatten een link naar het origineel exemplaar. Klik op de foto hiervoor.

Bron & foto's: Historische Vereniging (13 januari 2018)