Verboden toegang.
Gekraakte boerderij nu hermetisch afgesloten.

Het hek naar de boerderij aan de Onderdendamsterweg 13 zit pot dicht. Er overheen klimmen is geen optie want er zitten scherpe punten op. Hier kom je zonder kleerscheuren nooit veilig overheen. Slootje springen is ook geen optie want de sloot is breed en modderig. Bovendien weet je dat je strafbaar bent want op het hek hangt een groot bord met; “Verboden Toegang”

06012018 Gekraakte Boerderij

De kraakactie van Marko en Mariska heeft behoorlijk wat veranderingen teweeggebracht. De sloopplannen van de NAM staan op een laag pitje. De NAM wil het pand nu niet meer slopen maar juist verkopen“Iedereen krijgt een kans een plan voor de toekomst van het pand te maken’’, zegt NAM-woordvoerder Hein Dek. De NAM stelt zich daarmee achter de gemeente die het pand als cultureel erfgoed wil behouden.

Er is belangstelling voor het zwaar beschadigde pand. Ook het “Krakersechtpaar” gaat een plan indienen. “We zijn heel benieuwd naar de voorwaarden maar we gaan zeker meedoen. Gelukkig blijft dit pand voor Groningen bewaard” vertelt Marko ons.

Bron: Team Middelstum-info (6 januari 2018) foto toestel Jannes Klaassen