Nieuwe Expositie in de Driestenborg.

Jos de Wiljes exposeert van 22 mei t/m 30 september in de Driestenborg Jaagpad 6 Middelstum. Jos de Wiljes ( 1947 Groningen) bracht zijn jeugd door in Groningen. Hij is werkzaam geweest bij de universteit in Groningen bij de onderzoeksgroep aritiem biologie, waar hij alles wat te maken heeft met de zee onderzocht werd en in het onderwijs onderwezen werd. In zijn verloren uurtjes is hij zich gaan interesseren voor kunst.

26052017 De Driestenborg Fraamklap

Bij het Groninger kunstencentrum heeft hij tekenen geleerden heeft hij zich gedurende 4 jaar gespecialiseerd in zeefdruk in litho's onder begeleiding van docent Onno Broeksma. Na zijn pensionering heeft hij zich laten inspireren door de Groninger Ploeg en heeft hij enkele jaren workshops gevolgd bij Antje Sonnenschein en Theo Onnes. Sinds 2014 heeft hij wekelijks schilderlessen gevolgd bij Marijke Langius. Tevens heeft hij Masterclasses gevolgd bij Tatjana Tartakovska.Tegenwoordig gebruikt hij acrylverf als middel voor op het paneel en op linnen zetten van onder andere landschappen.

Hij vindt de kleur en de impressie daarbij de belangrijkste onderdelen van de kunstuiting zijn. De Wiljes heeft regelmatig geexposeerd in openbare gebouwen.

De expositie is open van maandag tot vrijdag van 900 tot 1600

Bron: De Driestenborg (26 mei 2017) foto toestel Archief