Prima prestatie Concordia Middelstum op ONFK 2017.

Op 12 en 13 mei vonden in de Lawei te Drachten de Open Nederlandse Fanafare Kampioenschappen (ONFK) plaats. Ook de fanfare van Concordia Middelstum nam deel en wist in de eerste divisie de vierde plek te bemachtigen.

Trias Politica
De orkesten in de eerste divisie speelden het werk Trias Politica. De componist Jan Bosveld was zelf ook aanwezig en gaf desgevraagd na het laatste optreden voor de camera’s van Omrop Fryslân zijn commentaar: “Ik vond Concordia en Andels Fanfare met afstand het beste. Ze staan boven de materie en kunnen het stuk goed spelen.” Hij roemde ook de opvatting van Concordia. “Ik ken dirigent Klaas van der Woude een beetje en die weet er echt muziek van te maken.”

21052017 Concordia ONFK 2017

Vierde
Helaas was de jury het niet helemaal eens met Bosveld. Ze waardeerden het optreden weliswaar met 88 punten maar dat was niet genoeg voor de overwinning. Concordia moest genoegen nemen met een vierde plaats. “Natuurlijk ga je om te winnen. Als je dan ook nog eens maximaal presteert op het podium is er best even teleurstelling dat je net de top drie net niet bereikt”, aldus voorzitter Alexander Zuidhof. “Toch zijn we zeker tevreden, we hebben prima gespeeld en veel positieve reacties in ontvangst mogen nemen.”

Goede basis
De voorbereiding voor een kampioenschap vraagt veel van een vereniging. Extra repetities, repetities met de afzonderlijke secties, een studieweekend en nog enkele try-outs vragen een behoorlijke tijdsinvestering van de leden. Maar als je er met elkaar voor gaat, dan levert dat ook heel veel op.

Dirigent Klaas van der Woude is ook tevreden over het bereikte resultaat. “Concordia heeft volgens mij het maximale gepresteerd en ook over de uitvoering kunnen we zeer tevreden zijn. Het is een goede basis om het huidige niveau verder uit te bouwen.”

Bron & foto: Fanfare Concordia (21 mei 2017)